Νεκρός νοσηλευτής στο Σισμανόγλειο – ευθύνες στη διοίκηση επιρρίπτει το Σωματείο


Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο επιρρίπτει πολύ σοβαρές ευθύνες στη διοίκηση του νοσοκομείου και τα συναρμόδια υπουργεία για το τραγικό περιστατικό του θανάτου νοσηλευτή στον Ξενώνα Εφήβων του νοσοκομείου, «Το Σπίτι», κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Το σίγουρο είναι ότι είχε προηγηθεί συμπλοκή ανάμεσα σε έφηβους, στη διάρκεια της οποίας είχε κτυπηθεί και μία  νοσηλεύτρια. Η πιθανότητα ο νεκρός εργαζόμενος να υπήρξε θύμα των εντάσεων ανάμεσα σε έφηβους με έντονη παραβατική συμπεριφορά, είναι μεγάλες. Το Σωματείο εξηγεί πως παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες του Σωματείου, έφηβοι με έντονη παραβατική συμπεριφορά στέλνονταν, παράνομα, στον ξενώνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων και τροφίμων.
 
Διαβάστε στη συνέχεια την ανακοίνωση του Σωματείου.

 

Για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου μας νοσηλευτή εν ώρα υπηρεσίας στον Ξενώνα Εφήβων "Το Σπίτι" του νοσοκομείου Σισμανόγλειο

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά οδύνη και την αγανάκτηση του για την απώλεια της ζωής του συναδέλφου νοσηλευτή την ώρα άσκησης των καθηκόντων του στο ξενώνα εφήβων «Το σπίτι», όπως και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το ΔΣ του σωματείου, η Ιατρική Υπηρεσία, η Νοσηλευτική Διεύθυνση, ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα καθώς και οι εργαζόμενοι του ξενώνα είχαν κατ΄ επανάληψη επισημάνει κατά το παρελθόν τα προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας που παρουσιάζονταν στον εν λόγω ξενώνα. Οι επανειλημμένες εισαγγελικές παραγγελίες για νοσηλεία και φροντίδα εφήβων με παραβατική συμπεριφορά στον εν λόγω ξενώνα ήταν παράνομες (λόγω του ότι ο ξενώνας είναι ανοιχτού τύπου) και δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες για τους τρόφιμους και εργαζόμενους!

Οι όποιες αναφορές, υπομνήματα και καταγγελίες προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και στους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Υγείας της 1ης ΥΠΕ κλπ, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα ποτέ στο παρελθόν. Δε δόθηκε καμία λύση στα προβλήματα που καταγγείλαμε ως σωματείο με αποτέλεσμα να θρηνούμε σήμερα την απώλεια της ζωής ενός συναδέλφου εν ώρα υπηρεσίας.

Το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου καταγγέλλει την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη ΟΛΙΓΩΡΙΑ της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και των αρμόδιων Υπουργείων. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν στην ψυχική υγεία αλλά και γενικότερα εγκαταλείποντας ουσιαστικά την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και την αποασυλοποίηση αφήνοντας τη βορά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου, θεωρούν ότι οι  εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να  δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω των συχνών επιθέσεων που δέχονται.

Τέλος το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

1. Να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι για αυτό το τραγικό συμβάν προκειμένου να μην ξαναθρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

2. Οι αρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, 1η ΥΠΕ, Διοίκηση Νοσοκομείου) να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι λειτουργοί της Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

 
Σωματείο Εργαζομένων Σισμανόγλειου Νοσοκομείου
ΤΗΛ. 2132058442 – ΦΑΞ 2108043182

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα