Νέα Σμύρνη: 1500 σπίτια δεν πληρώνουν το χαράτσι – Σάββατο 28/01 συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Σχεδόν 1.500 σπίτια στη Νέα Σμύρνη έχουν αρνηθεί να πληρώσουν την πρώτη δόση για το χαράτσι της ΔΕΗ και έχουν απευθυνθεί στο Δήμο για να κινηθεί νομικά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αριθμό ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει και δείχνει ότι μπορεί να οικοδομηθεί ένα μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής αν υπάρξει συστηματική και οργανωμένη παρέμβαση στην κοινωνία.

Η «Λαϊκή Συνέλευση της πλατείας Νέας Σμύρνης» εδώ και τρεις μήνες προσπαθεί να συμβάλει στο χτίσιμο ενός τέτοιου μαζικού κινήματος άρνησης πληρωμής. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα η «Συνέλευση» της Νέας Σμύρνης καλεί σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα χαράτσια και συνολικά ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε.

Η συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Γενάρη στις 11:30πμ στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση της «Συνέλευσης».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

τα χαράτσια, το χρέος, την κρίση τους!

Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας

 

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η νεολαία, βιώνουμε με απίστευτη αγριότητα την επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Τρόικας. Ο εντολοδόχος των τραπεζών Λουκάς Παπαδήμος, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, στο όνομα της νέας δανειακής σύμβασης για τη «σωτηρία της χώρας» μας απειλεί με νέα καταστροφικά μέτρα. Δε φθάνουν οι απολύσεις, τα λουκέτα, η επίθεση στους μισθούς, στις συντάξεις, στα δικαιώματα, στα κοινωνικά αγαθά και στη δημόσια περιουσία. Απανωτά χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο, για να εξαθλιώσουν και να αποτελειώσουν το λαό, κλέβοντάς του ότι του έχει απομείνει ως εισόδημα. Από την άλλη αυτοί που πρέπει να πληρώσουν παραμένουν στο απυρόβλητο.

Αποφασίσαμε να μην πληρώσουμε το χαράτσι

του ειδικού τέλους στα ακίνητα, που εκβιαστικά στέλνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Ήδη, μέχρι και σήμερα 12/1, 1465 ΣΠΙΤΙΑ στην πόλη μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ και κατέθεσαν δικαιολογητικά για νομική υποστήριξη (προσφυγή, εξώδικο, ασφαλιστικά μέτρα) στο ειδικό γραφείο του Δήμου Ν. Σμύρνης : Ελ. Βενιζέλου 16, 6ος όροφος (από 8:00 έως 14:00). Η διαδικασία νομικής υποστήριξης ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Μπορούν όλοι, ακόμη και αν πλήρωσαν την 1η δόση, να αρνηθούν να καταβάλουν τη 2η δόση και να κάνουν τα χαρτιά τους. Η κυβέρνηση θα είναι ανίσχυρη να επιβάλλει το χαράτσι αν δεκάδες χιλιάδες αρνηθούμε να το πληρώσουμε.

Αποφασίσαμε να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά

επειδή το μόνο που μας διασφαλίζει πραγματικά είναι η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση μετά τη γενικευμένη πανελλαδική αντίσταση προχώρησε σε νομοθετικές αλλαγές. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, συνεχίζει να μας απειλεί με την έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος (80 μέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού). Από την πλευρά μας είμαστε σε επιφυλακή. Αν τολμήσουν να έρθουν στις γειτονιές μας θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι–ες να μην αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.

Απευθυνόμαστε και στα Σωματεία Εργαζομένων και στους τοπικούς Συλλόγους να πάρουν θέση, να καλέσουν τα μέλη τους να μην πληρώσουν το χαράτσι αλλά και να κινηθούν ενεργά στηρίζοντας δράσεις περιφρούρησης σε απόπειρα διακοπής ρεύματος καθώς και συγκρότησης συνεργείων επανασύνδεσης.

Καλούμε καθένα και καθεμιά να συμμετέχει στη Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης. Καλούμε καθέναν και καθεμιά να συμμετέχει στις ομάδες της Λαïκής Συνέλευσης που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε γειτονιά. Γιατί δεν είναι μόνο η μάχη απέναντι στα χαράτσια! Γενικεύουμε τον αγώνα μας δημιουργώντας δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης.

Φάρος 6976259118 – Λουτρά 6977294679 – Μυτιληναίικα 6947125140 – Αγ. Παρασκευή 6947426463 – Χρυσάκη 6977079571 – Κέντρο 6974317477 – Άλσος : 6978203220 – Αγ. Φωτεινή :6937547853

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΓΕΝΑΡΗ στις 11:30 π.μ στην κεντρική πλατεία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Καλούμε το λαό της Νέας Σμύρνης και τους μαζικούς φορείς Όλοι στο δρόμο!

Και μετά μένουμε πλατεία … για γλέντι !

http://plateians.blogspot .com

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα