Νέα Πορεία Σισμανόγλειου: όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη!

Ανακοίνωση της Νέας Πορείας, συνδικαλιστικής παράταξης στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Όλοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη!

Για να σταματήσει η καταιγιστική επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις μας

Η ελληνική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν την καταιγιστική σκληρή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας.

Ήδη μετά το γκρέμισμα των μισθών μας μέσω των περικοπών των επιδομάτων και των δώρων, των  υπερωριών και εφημεριών των  γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, ετοίμασαν και νέα πακέτα μέτρων προκειμένου να καταργήσουν κάθε είδους συλλογικών συμβάσεων, να οδηγήσουν την ανεργία στο κόκκινο, να ακυρώσουν την ασφάλιση, να ξεπουλήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις, να οδηγήσουν τους εργαζόμενους μαζικά σε απολύσεις, να ισοπεδώσουν το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση παραδομένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, το απαλλάσσει από ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ταυτόχρονα δίνει πάνω από 80 δις ευρώ στις τράπεζες για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους.

Η αστυνομική βία και η τρομοκρατία έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο, με συνεχείς και απρόκλητες επιθέσεις απέναντι σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων.  Οι επιστρατεύσεις σε απεργιακούς αγώνες είναι η έσχατη λύση μιας εντελώς μισητής κυβέρνησης που αγωνιά να κρατηθεί στην κυβέρνηση.

Στον χώρο των νοσοκομείων και της υγείας γενικότερα, ο νέος υπουργός, έχοντας προηγουμένως διαλύσει την Κοινωνική Ασφάλιση, ανέλαβε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Προχωρά λοιπόν σε περικοπές του 50% των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων (στο Σισμανόγλειο στο 55%), καταργεί την όποια δωρεάν δημόσια υγεία είχε απομείνει επιβάλλοντας με νόμο νέα χαράτσια στα Τακτικά Ιατρεία και στα Κέντρα Υγείας και παράνομα στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, επεκτείνει τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία παντού (στο όνομα του ολοήμερου νοσοκομείου), σχεδιάζει συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, νομοθετεί το πάγωμα των προσλήψεων (κάθε 5 αποχωρήσεις, 1 πρόσληψη), παραχωρεί τις οικονομικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων και όλες τις βοηθητικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. 

Και ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι αγωνιούν καθημερινά για το τι θα τους ξημερώσει, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ (η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ) συνεχίζει να «στηρίζει» τις πολιτικές της κυβέρνησης απροκάλυπτα, δηλώνοντας για άλλη μια φορά «απούσα». Αρνείται να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους, αρνείται να τους ενημερώσει μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, αρνείται να προχωρήσει σε δυναμικούς και καλά οργανωμένους αγώνες που μπορούν να δώσουν προοπτική νίκης.

      

Συμμετέχουμε στην Απεργία της 15ης Δεκεμβρίου και απαιτούμε:

· Κατάργηση όλων των νόμων που επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.

· Όχι στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων, νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, όχι στην ιδιωτικοποίηση των βοηθητικών υπηρεσιών, των οικονομικών υπηρεσιών και των προμηθειών στο νοσοκομείο, που εισάγει το προσχέδιο νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο Α. Λοβέρδος. Δημόσια, δωρεάν, ισότιμη και υψηλής ποιότητας υγεία και περίθαλψη για όλους. Ανάπτυξη δημόσιου και δωρεάν συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

· Παλεύουμε για την ανατροπή του Μνημονίου και την κατάργηση όλων των νόμων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση και την τρόικα.  

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα