«Νέα Πορεία» Σισμανόγλειου – μομφή στο προεδρείο της ΠΑΣΚΕ

Ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης «Νέα Πορεία» στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο

 

Η μόνη σοβαρή προσφορά που μπορεί να κάνει το προεδρείο της ΠΑΣΚΕ είναι να καταθέσει την παραίτησή του

Στην προχθεσινή σύσκεψη του Δ.Σ. του σωματείου μας, με θέματα την  μετακίνηση έπειτα από κρίση – τοποθέτηση σε θέση τομεάρχη στο νοσοκομείο  των Αγίων Αναργύρων της συναδέλφου Κ. Καλαμπάκα  (την οποία μετακίνηση και καταγγέλλουμε, όπως και των υπολοίπων συναδέλφων που μετακινούνται σε άλλα νοσοκομεία με αφορμή τις κρίσεις) καθώς επίσης και τη πορεία της επίσχεσης των εργαζόμενων για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων που μας οφείλει η Διοίκηση, η Νέα Πορεία έθεσε θέμα μομφής κατά του προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου μας.       

Γιατί πραγματικά την ώρα που οι εργαζόμενοι στην Υγεία, όπως  και το σύνολο του ελληνικού λαού, συνθλίβεται κάτω από την βάρβαρη, απάνθρωπη επίθεση  της Τρόικας, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, κι όλων των άλλων λαμογιών που αποτελούν την πλειοψηφία της βουλής, και ενώ θα έπρεπε να συζητάμε το πλάνο των κινητοποιήσεων (καταλήψεις γραφείων, εξ. Ιατρείων, ταμείων, πρωτοκόλλου, κλπ) και τη προετοιμασία του, το προεδρείο ήταν κυριολεκτικά στον κόσμο του, μη έχοντας καμία αίσθηση της πραγματικότητας και του ρόλου του σαν «συνδικαλιστική ηγεσία». Αντί το προεδρείο να είναι μπροστά στην οργάνωση – εξάπλωση της επίσχεσης στηρίζοντας τους εργαζόμενους σ΄ αυτό τους τον αγώνα έλαμψε για άλλη μια φορά δια της απουσίας του.

Πάνω σ΄ αυτή τη βάση η Ν. Πορεία στη χτεσινή σύσκεψη του ΔΣ του σωματείου έθεσε θέμα μομφής και ζήτησε ευθέως την παραίτηση του προεδρείου που ελέγχεται πλήρως από τη ΠΑΣΚΕ και την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Κι αυτό καθώς:

1) Σαν τμήμα της ΠΑΣΚΕ  που ελέγχει το συνδικαλιστικό κίνημα ποτέ δεν πρότειναν κανενός είδους συνολικό σχέδιο πάλης για την ανατροπή των πολιτικών της Τρόικας, πέρα από τουφεκιές στον αέρα που δεν φέρνουν αποτέλεσμα και απογοητεύουν τελικά τους εργαζόμενους.

2) Λάμπουν δια της απουσίας τους απ’ όλους των αγώνες, τοπικούς ή γενικότερους, ενώ για τα μάτια του κόσμου συμφωνούν να γίνουν αγώνες. Αποτέλεσμα είναι η μη συμμετοχή των εργαζόμενων και στη συνέχεια αυτοί οι ίδιοι «συνδικαλιστές» κατηγορούν τους εργαζόμενους ότι «είναι αδιάφοροι» και «δεν συμμετέχουν».

3) Ασκούν με οφθαλμοφανή και προκλητικό τρόπο συνδιοίκηση! Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου επιτρέπουν να εφαρμόζεται η πολιτική της τροικανής κυβέρνησης και το μόνο που κοιτάνε είναι πως να τακτοποιήσουν κάποια από τα δικά τους «παιδιά» ενώ γυρνάνε τη πλάτη ή με εμπάθεια εγκαταλείπουν άλλους συναδέλφους.

4) Το παίζουν αντιμνημονιακοί αλλά παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τρέξουν να ψηφίσουν Βενιζέλο για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας «πίστη» στον καθαρόαιμο συντάκτη και εκφραστή των μνημονίων και της Τρόικας.

Η αντίδραση της ΠΑΣΚΕ, ήταν η αναμενόμενη: «Αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχουν», όλα «είναι στη φαντασία» της Νέας Πορείας, όλα είναι «καλώς καμωμένα», «το προεδρείο έχει ψηφιστεί και εκφράζει την πλειοψηφία των εργαζομένων, κλπ, κλπ»! , παρότι γνωρίζουν πως δεν εκφράζουν πια την πλειοψηφία των εργαζομένων οι οποίοι τους απαξιώνουν με τον ίδιο τρόπο που τους απαξιώνει και το προεδρείο.

Αυτό όμως που μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη είναι η πλήρης στήριξη προς την επιχειρηματολογία της ΠΑΣΚΕ από την εκπρόσωπο της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) Κατερίνα Καλαμπάκα! Οι εκπρόσωποι της Νέας Πορείας άσκησαν αφόρητη πίεση στην εκπρόσωπο της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ, ζητώντας εξηγήσεις «πώς γίνεται να στηρίζει τους εκπροσώπους του κόμματος που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων στην χώρα μας». Και τότε η συνάδελφος έκανε την «παραχώρηση» να δηλώσει πως αν το θέμα τεθεί σε ψηφοφορία ψηφίζει «λευκό». Το να παρέχει κάλυψη στην ΠΑΣΚΕ όταν άλλες δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς ασκούν δριμεία κριτική σε αυτή, ξεπερνά τα όρια!

Συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι έχουμε μπροστά μας τεράστια μέτωπα (συγχωνεύσεις, αξιολογήσεις – απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων-επικουρικών-εφάπαξ, κλπ) στα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω οι μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν από τις 7 Μάη και μετά.

Η μόνη λύση είναι, την επόμενη περίοδο, και δεν εννοούμε μερικούς μήνες αλλά χρόνια, να αντισταθούμε. Αλλά τι σόι αντίσταση θα μπορέσουμε να κάνουμε αν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι επικεφαλής των σωματείων μας;   Και οι δύο αυτές παρατάξεις το μόνο που θα κοιτούν είναι να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, δηλώνοντας «αντιμνημονιακοί», αλλά στρώνοντας το δρόμο στις πολιτικές των κομμάτων τους που θα κυβερνούν.

Όσοι από την ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα υποταχτούν στις κομματικές ηγεσίες και στα μνημόνια, έχουν την ευθύνη εδώ και τώρα να δηλώσουν αποχώρηση  και από τα κόμματα αυτά και από τις επίσημες συνδικαλιστικές οργανώσεις των κομμάτων τους.

Η Νέα Πορεία καλεί τους εργαζόμενους στη σημερινή Γεν.  Συνέλευση να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και την οργάνωση του αγώνα μας και να πούμε στο προεδρείο της ΠΑΣΚΕ ότι η μόνη σοβαρή προσφορά που μπορεί να κάνει στο σωματείο μας είναι να καταθέσει την παραίτησή του!

Νέα Πορεία,
25/4/2012

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα