«Νέα Πορεία» Σισμανόγλειου: με αγώνες διαρκείας να διώξουμε τον τραπεζίτη και την Τρόικα

Παραθέτουμε στη συνέχεια ανακοίνωση της συνδικαλιστικής κίνησης «Νέα Πορεία» που μοιράζεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Νέα πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση


Δυναμικοί και συντονισμένοι αγώνες διάρκειας για να διώξουμε τον τραπεζίτη και τη τρόικα

Κάτω από μία ανελέητη και συνεχή επίθεση βρίσκεται ο χώρος της Δημόσιας Υγείας, μπροστά στις διαρκείς ανατροπές με τα απανωτά μνημόνια από την δοτή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με τον διορισμένο πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο.

Οι νέες (επιπλέον του περσινού 50%) περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κατά 15% το 2012, έχουν ως αποτέλεσμα τεράστια λειτουργικά προβλήματα και συνεχείς ελλείψεις στο υγειονομικό υλικό καθιστώντας έτσι απολύτως επισφαλή τη λειτουργία τους και την περίθαλψη των ασθενών.

Η κατάργηση χιλιάδων οργανικών κλινών με παράλληλη συγχώνευση νοσοκομείων οδηγούν σ΄ ένα τέλμα άνευ προηγουμένου.

Το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που αντί να γεμίσει –όπως έλεγαν κάποιοι– άδειασε τις τσέπες των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αφού έχασαν κατά μέσο όρο από 300-400 Ευρώ μηνιαίως, οδηγεί πολλούς συναδέλφους στην απελπισία μη μπορώντας πια να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις πιο βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες!! 

Αναφορικά με τα Βαρέα Ανθυγιεινά μας τελείωσαν για το Δημόσιο και τα Νοσοκομεία, σύμφωνα με την απόφαση του Υπ. Εργασίας, αφού στο Δημόσιο δικαιούνται μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι  στο ΙΚΑ και οι νεοπροσλαμβανόμενοι (μια και αυτοί πλέον ασφαλίζονται μόνο στο ΙΚΑ).

Με το νέο σχέδιο νόμου για το ΕΣΥ, που σε λίγες ημέρες ψηφίζεται, προετοιμάζουν την κατάργηση κλινικών και τμημάτων στα νοσοκομεία και ενοποιούν τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, ως ενιαία ΝΠΔΔ με ενιαίους οργανισμούς, δίνοντας τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μετακινούν το προσωπικό σε οποιοδήποτε από τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Επαναφέρουν στο Δημόσιο την «εφεδρεία-απολύσεις» όπως περιγράφει το Νέο Μνημόνιο και όσοι υπάλληλοι «κριθούν πλεονάζοντες» (15.000 για φέτος και 150.000  μέχρι το τέλος του 2015) θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου!!

Καταργούν την Α’ βάθμια φροντίδα υγείας (Κέντρα Υγείας, κλπ)  χωρίς να νοιάζονται τι αυτό θα σημαίνει για τις τοπικές κοινωνίες. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και η ανακοίνωση της Διοικήτριας του ΣΝΙ που έκανε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης ότι «τα Κέντρα Υγείας θα κλείνουν από τις 16 Μαρτίου του 2012 στις 3.00 μμ». Και την υπόλοιπη ημέρα ΤΙ;;

Στο Σισμανόγλειο η πολιτική της κυβέρνησης στην Υγεία έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση πραγματικού τέλματος και αδιεξόδου και ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος!!!

Μπροστά σ΄ αυτή τη κατάσταση το προεδρείο (ΠΑΣΚΕ) του σωματείου λάμπει δια της απουσίας του!!! Προφανώς έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί (συνδιοίκηση, εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ) γι΄ αυτό και «δεν έχει χρόνο» για τις σημαντικές μάχες που δίνουν μια σειρά χώροι στην υγεία.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουν καταλάβει πια τι εστί κυβερνητικός συνδικαλισμός. Είδαν ότι είναι «άξιος» μόνο να κάνει το παπαγαλάκι, αφού όλη τη προηγούμενη περίοδο διέδιδε τα αισχρά ψεύδη «δεν πρέπει να ανησυχούμε ούτε για το νέο μισθολόγιο που θα μας αυξήσει τους μισθούς μας, ούτε για τα ΒΑΕ που σίγουρα θα ενταχθούμε και άλλα τέτοια» των πολιτικών – κυβερνητικών του προϊστάμενων.

Γι΄ αυτό στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχασε εκατοντάδες ψήφους και 5 έδρες (2 η ΠΑΣΚΕ και 3 η ΔΑΚΕ) και για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια την αυτοδυναμία της η ΠΑΣΚΕ, στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι δομές της Ψυχικής Υγείας και ο Σύλλογος εργαζομένων στο Υπ. Υγείας βρίσκονται εδώ και μέρες σε κατάληψη στο Υπ. Υγείας, ενώ μια σειρά νοσοκομεία (ΚΑΤ, Αγ. Σάββας, Ερυθρός, Νίκαια, κλπ) προχωρούν σε καταλήψεις στις διοικήσεις τους, σε επισχέσεις εργασίας και σε πορείες, αποκλεισμούς δρόμων, κλπ.

Αυτές οι κινητοποιήσεις αποτελούν τη μόνη ελπίδα του χώρου μας, αλλά και γενικά της κοινωνίας, για να υπάρξουν καλύτερες μέρες.

Η στάση της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, όμως για άλλη μια φορά όχι μόνο δεν βοηθά αλλά στο τέλος-τέλος απογοητεύει τους εργαζόμενους αφού δεν έχει και δεν επιθυμεί να έχει κανένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης.

Γι΄ αυτό οι συνδικαλιστές των Πρωτοβάθμιων Σωματείων καθώς και των μαχητικών ομοσπονδιών που δίνουν τώρα μάχες (όπως της κατάληψης του Υπ. Υγείας, πολλών νοσοκομείων, της Χαλυβουργίας, του ΑΛΤΕΡ, κλπ.) μπορούν και πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες συντονισμού μεταξύ τους, με επαναλαμβανόμενες απεργίες, με στόχο ένα απεργιακό κίνημα διαρκείας σε συνδυασμό με καταλήψεις, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει η ΤΡΟΙΚΑ!!

Γι΄ αυτό το σωματείο των εργαζομένων χρειάζεται άμεσα να προχωρήσει σε Δ.Σ και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να συζητήσει όλα αυτά και να συντονιστεί με τα άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με στόχο να αποσυρθεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση και οι προβλεπόμενες σε αυτήν περικοπές από την υγεία, αλλά και να διεκδικήσει προσλήψεις, ένταξη στα ΒΕΑ, κατάργηση του νέου μισθολόγιου-φτωχολόγιου, κλπ.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής