Νέα Πορεία- Σισμανόγλειο: Μισθολογική σφαγή και εξυπηρετήσεις “υμετέρων”

Αναδημοσιεύουμε προκήρυξη της παράταξης Νέα Πορεία που μοιράστηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Νέα πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

           Δεν έχει προηγούμενο η αλητεία της κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

                  Οι εργαζόμενοι οσονούπω θα πληρώνουν… για να εργαστούν!

 

Με τα εκκαθαριστικά σημειώματα της μισθοδοσίας του μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011,  πιθανόν να υπάρξουν  εργαζόμενοι που θα έχουν αρνητικά μισθολογικά εκκαθαριστικά !!! Δηλαδή αντί να πάρουν χρήματα το α’  και β’ 15νθήμερο του Οκτωβρίου, θα πληρώσουν τόσο στο α’ όσο και στο β’ 15νθήμερο του Οκτώβρη!!! Και αυτό βεβαίως θα συμβεί και στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Αυτό είναι πιθανόν να  συμβεί σε συναδέλφους , στους οποίους  ήδη γίνονταν μηνιαία παρακράτηση ενός τμήματος των αποδοχών τους για κάποιο δάνειο που είχαν πάρει (όπως πχ στεγαστικό) και τώρα μαζί με τις αναδρομικές περικοπές (και δεν αναφερόμαστε στο χαράτσι της «έκτακτης κεφαλικής εισφοράς» ή στο ΝΕΟ Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ….) θα τους έρθει  αρνητικό εκκαθαριστικό μισθοδοσίας.!!!

Επιβεβαίωση της νέας μισθολογικής σφαγής

Με το νέο «μισθολόγιο» θα υπάρξουν και νέες μεγάλες μειώσεις στους συνολικούς  μισθούς μας.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του νέου μισθολογίου, μόνο ένα ποσοστό 20% – 23% από τα καταργούμενα επιδόματα θα ενσωματωθεί στο βασικό μισθό για τους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ένα ποσοστό 17% για πτυχιούχους ΤΕΙ.

Η δε αναπλήρωση των καταργούμενων επιδομάτων για απόφοιτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με το σχέδιο του γενικού λογιστηρίου, θα είναι ακόμα μικρότερη και θα κυμαίνεται από 3% έως 5%. Το υπόλοιπο θα καταργηθεί!

Απ΄ ότι φαίνεται με το νέο μισθολόγιο εκτός των οικογενειακών επιδομάτων που θα λαμβάνεται από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα υπάρξει κατάργηση όλων των άλλων επιδομάτων.
Αναφορικά δε με το επίδομα παραγωγικότητας και το επίδομα θέσης, θα λαμβάνεται από τον υπάλληλο μόνο εάν το κρίνει η Διεύθυνση της Υπηρεσίας, βάση δήθεν της παραγωγικότητας – αποδοτικότητας. Ο νοών νοήτω!  

Υπερωρίες προσωπικού

Μπροστά στην πιο κρίσιμη οικονομική κατάσταση για όλους μας (μειώσεις μισθών και περικοπή επιδομάτων, έκτακτες κεφαλικές εισφορές και τέλη ακίνητης περιουσίας, με κατάργηση της κάθε μορφής ωρίμανσης και μ΄ ένα δίκαιο και ενιαίο μισθολόγιο που ούτε δίκαιο θα είναι ούτε ενιαίο)….. και φέτος όπως και κάθε χρόνο εγκρίθηκαν αφειδώς αιτήματα υπερωριακής απασχόλησης συγκεκριμένων υπαλλήλων τόσο για την Διοικητική όσο και για την Τεχνική Υπηρεσία!!

Με τον τρόπο αυτό έτυχαν ιδιαίτερα ευνοϊκής μεταχείρισης πάνω από 80 εργαζόμενοι των εν λόγω υπηρεσιών αφού έλαβαν αρκετές εκατοντάδες ευρώ κάθε μήνα από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2011.

Για άλλη μια φορά δεν υπήρξε δίκαιη κατανομή των υπερωριών, αφού  το νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό που κάνει κυκλικό ωράριο, απαξιώνεται ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ παρότι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι περισσότερες από τις εγκεκριμένες υπερωρίες δεν έχουν καν πραγματοποιηθεί.

Συνέπεια των παραπάνω και με απόφαση ομόφωνη του ΔΣ του Σωματείου αποφασίσαμε και ζητήσαμε από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, να μας ενημερώσει εγγράφως και ανά τμήμα για το είδος της εργασίας που πραγματοποίησαν πέρα από το ωράριο τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και για το λόγο αυτό έλαβαν υπερωρίες, να σταματήσει να εγκρίνει εκ νέου ώρες στο προσωπικό που λαμβάνει ώρες όλους αυτούς τους μήνες, να εγκρίνει ώρες μόνο στο προσωπικό το υπόλοιπο που δεν έχει πάρει ούτε ώρα και τέλος να  μοιράζει τις ώρες στην αρχή του χρόνου αναλογικά στις Διευθύνσεις ανάλογα με τους υπηρετούντες και αυτές να τις διαχειρίζονται.

Ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση προωθεί νομοθετική ρύθμιση, που θα συμπεριλάβει στον νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους "παλιούς" όσο και τους "νέους" ασφαλισμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους "παλιούς" και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.

Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ (για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια) και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ τον μήνα (για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώσουν 35ετία). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 .

Μόνη ελπίδα και λύση – πάλη για την ανατροπή τους

Κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνάει η πολιτική που ξεζουμίζει την κοινωνία για να υπηρετεί τους τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο μόνο περισσότερη δυστυχία θα φέρνει, σε συνταξιούχους, εργαζόμενους, νέους, φτωχά και λαϊκά στρώματα.  

Μόνη λύση ο  ξεσηκωμός, ο παλλαϊκός αγώνας διάρκειας – με  ένα πολιτικό, μαζικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής, για να ανατραπεί η άθλια ταξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αντιδραστικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την απαλλαγή από την δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.                                         

Νέα Πορεία,
Μαρούσι 15/09/2011

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής