Η θεωρία της «Διαρκούς Επανάστασης» και ο Οκτώβρης του 1917

Κυκλοφορεί η νέα μπροσούρα του «Ξ» με τίτλο «Η θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης και ο Οκτώβρης του 1917» του συντρόφου Ανδρέα Παγιάτσου.

Η θεωρία της «Διαρκούς Επανάστασης» του Τρότσκι, παραποιήθηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους ολοκληρωτικά. Ο Σταλινισμός, οργανικά ανίκανος να αντιμετωπίσει τις θεωρητικές θέσεις και ανάλυση του Τρότσκι, διαστρέβλωσε και κατασυκοφάντησε τη θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης, όπως και κάθε τι άλλο που έγραψε και έκανε ο Τρότσκι. Η ιστορία όμως δεν μπορεί να στηρίζεται για πάντα στα ψέματα. Αργά ή γρήγορα το εργατικό κίνημα ανακαλύπτει την αλήθεια. Ο Σταλινισμός σήμερα (μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού Μπλοκ το 1989-91) είναι νεκρός και όσες προσπάθειες και να κάνει το ΚΚΕ και παρόμοια κόμματα δεν πρόκειται να υπάρξει νεκρανάσταση.

Οι ιδέες του Τρότσκι (σε αντίθεση με τις πρακτικές διάφορων που εμφανίζονται σαν «Τροτσκιστές») είναι σήμερα ότι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει ο Μαρξισμός. Και η θεωρία της Διαρκούς Επανάστασης, κεντρικό στοιχείο αυτών των ιδεών.

Ζητείστε την μπροσούρα από τα κεντρικά γραφεία ή από τις κατά τόπους οργανώσεις του «Ξ». Επικοινωνήστε:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής