Νέα από την Περαία

Της Άννας Κλείτσα

Στις 29/02 ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δήμο Θερμαϊκού (συγκεκριμένα στην Περαία Θεσσαλονίκης) και σ’ αυτήν κλήθηκαν να πάρουν μέρος και νέοι από τον χώρο της Αριστεράς για να πουν την άποψη τους.

Μέλη του Μαθητικού Ξεκινήματος την παρακολουθήσαμε και φυσικά κάναμε μια σύντομη πολιτική τοποθέτηση.

Παρουσιάσαμε ένα κείμενο το οποίο συντάξαμε όλοι μαζί, αφού πρώτα κάναμε σαφές πως ανήκουμε σε ανεξάρτητη οργάνωση που δε συμμετέχει στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εξηγήσαμε πως αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι η δημιουργία μιας νέας αριστεράς που να μπορέσει να καλύψει τα κενά που τα σημερινά κόμματα της αριστεράς έχουν δημιουργήσει. Τονίσαμε πως αυτά τα κενά εμποδίζουν τον αριστερό χώρο να εμπνεύσει την κοινωνία και σε συνδυασμό με άλλες αιτίες, ωθούν τη νεολαία σε αδιαφορία. Είπαμε πως η αριστερά για την οποία εμείς παλεύουμε είναι μια επαναστατική αριστερά.

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν περίπου 60 άτομα. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ενδιαφέρουσα και σε πολλά σημεία της οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην τοποθέτηση μας. Παρά τις διαφωνίες στις πολιτικές μας τοποθετήσεις, υπήρξε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και έγινε φανερό πως οι νέες ιδέες και ο αγώνας, έστω και μιας μικρής ομάδας μαθητών, είναι υπολογίσιμα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα