ΝΑΡ: Σχετικά με τη διαδικασία μετωπικής συμπόρευσης

Ανακοίνωση του γραφείο τύπου του ΝΑΡ. Αναδημοσίευση από το narnet.gr

Η αναγκαιότητα της μετωπικής συμπόρευσης των δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς είναι επιτακτική, ανταποκρίνεται στις αγωνίες και στις διαθέσεις χιλιάδων πρωτοπόρων αγωνιστών, που δεν βολεύονται με την Αριστερά της διαχείρισης του συστήματος και της συνθηκολόγησης εντός της φυλακής του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να υψώσουμε «άλλον πύργο ατίθασο απέναντι» στην Ιερή Συμμαχία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με γνώση των δυσκολιών και των υπαρκτών διαφορετικών προσεγγίσεων, συνέβαλε –μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- για την κατάκτηση μιας πολιτικής βάσης, συνθετικής και προωθητικής, που να εξοπλίζει την μετωπική συμπόρευση με το αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο ανατροπής. Αντιμετωπίζουμε θετικά κάθε κίνηση ή δήλωση που προσεγγίζει ουσιαστικά την αναγκαιότητα αυτή.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Για ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, ενωτικό και ανατρεπτικό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εντυπωσιασμούς και τεχνητές συγκολλήσεις. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχει το καταστάλαγμα της «κοινής πολιτικής δήλωσης», που επεξεργάστηκαν και συμφώνησαν οι αντιπροσωπείες όλων των συμμετεχόντων στη διαδικασία, στις 14 Φεβρουαρίου. Αυτή η κοινή πολιτική δήλωση εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από την Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ενέκρινε επίσης στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο της 16ης Φεβρουαρίου, αποφεύγοντας επίσης κάθε ενέργεια που θα είχε στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με την διαδικασία. Ουσιαστική συμβολή στη συμπόρευση θα αποτελούσε η δημόσια πολιτική τοποθέτηση όλων των δυνάμεων στο κοινά διαμορφωμένο κείμενο.

Για την από κοινού συμβολή όλων των δυνάμεων της μετωπικής συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες του μαζικού κινήματος, ενάντια στην Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, στις ευρωεκλογές, στις εκλογές για δήμους και περιφέρειες (με σεβασμό στην δράση των αντίστοιχων σχημάτων), στο διάλογο και στην αναζήτηση ενός άλλου δρόμου χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ, ΕΕ, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού, σε ρήξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. 

Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 26/2/2014

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα