Να σταματήσει η Vodafone τις απολύσεις! Επαναπρόσληψη για τον Κώστα Κ.

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone – Πάναφον. Την Πέμπτη 27/8 συζητήθηκε η προσφυγή του Κώστα Κ. στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλες δράσεις.

Ο συνάδελφος Κώστας Κ. είναι ένας από τους δεκάδες εργαζόμενους που η Vodafone προσέλαβε μέσω εταιρείας επινοικίασης προσωπικού/ανθρώπων, την Manpower, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για μερικούς μήνες. Επίσης είναι ένας από τους δεκάδες που απολύθηκε/δεν ανανέωσαν τη σύμβαση του. Ο οποίος πληροφορήθηκε την απόλυσή του/μη ανανέωση της σύμβασής του από την εργοδοσία, στο πεζοδρόμιο, έξω από το κτήριο του Φαλήρου, καθώς όπως του απάντησαν από την Μanpower δεν έβρισκαν το τηλέφωνό του…!!! Τυπικά η απόλυση του, αναφέρεται ως μη ανανέωση σύμβασης αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη απόλυση που προστίθεται στην αλυσίδα των δεκάδων που έχουν προηγηθεί και συνεχίζονται ανάλγητα και εν μέσω πανδημίας, προκειμένου η Vodafone να διατηρήσει τα κέρδη της. Προσελήφθη μέσω του δουλεμπορικού θεσμού της επινοικίασης από άλλη εταιρεία, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δήθεν εκπαιδεύτηκε, γιατί μόνο ως «δήθεν» μπορούμε να θεωρήσουμε την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που παρέχει πλέον η Vodafone και όταν προσπάθησε να διεκδικήσει στοιχειώδη δικαιώματα του, η απάντηση ήταν «μη ανανέωση σύμβασης».

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Manpower μέσω της οποίας προσλήφθηκε ο συνάδελφος στη Vodafone, προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του συναδέλφου λέγοντάς του «να περιμένει μήπως βρεθεί κάτι άλλο» κ.τ.λ…, προφανώς προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.

Στην ηλικία των 45 ετών, με τρία παιδιά και θέματα υγείας, μέσα στη δίνη μιας νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης και υπό την πίεση του κορονοϊού, είναι φανερό ότι το σύστημα και η εργοδοσία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επιλογής τόσο στον ίδιο όσο και στους εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένους του τελευταίου εξαμήνου.

Ο συνάδελφος, προς τιμήν του, αποφάσισε να παλέψει ενάντια στην απόλυσή του. Επικοινώνησε με το Σωματείο και με τη στήριξή του προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά. Ο συνάδελφος δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε μαζί του και ως Σωματείο και ως αλληλέγγυοι εργαζόμενοι.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε πολυεθνικές όπως η Vodafone, που αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα και μέσα στην πανδημία, να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στα συνήθη υποζύγια, τους εργαζόμενους.

Είμαστε πολλοί, είμαστε αυτοί που βγάζουμε όλα τα κέρδη της εταιρείας που καταλήγουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μετόχων και των διευθυντικών στελεχών.

Καμία απόλυση. Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στην εργοδοσία.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα