Να προστατεύσουμε τον Παγασητικό – κάλεσμα της «Συμμαχίας για το Νερό» στη Μαγνησία

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Βόλου τη Δευτέρα 13/2

 

Την Παρασκευή 10/2/2017 η «Συμμαχία για το Νερό» στη Μαγνησία εξέδωσε το παρακάτω κάλεσμα για συγκέντρωση πολιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 13/2/2017.
Οι στόχοι της συγκέντρωσης είναι δυο. Καταρχάς να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι
  • δεν πρέπει να προχωρήσει η εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτες και ότι
  • ο Παγασητικός πρέπει να προστατευθεί.
Σε αυτή την κατεύθυνση η «Συμμαχία» ζητά να γίνει μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου με μοναδικό θέμα τον Βιολογικό και συνολικά τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν όχι μόνο όλες οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, τα τοπικά κινήματα για το νερό και γενικότεροι οι μαζικοί φορείς της περιοχής. Ανάλογο αίτημα προς το προεδρείο του Δημοτικό Συμβουλίου έχουν ήδη καταθέσει δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Ακολουθεί το κάλεσμα της «Συμμαχίας για το Νερό».

 

Να προστατεύσουμε τον Παγασητικό

Όχι στην εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτες

Όλοι/ες στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη, στις 5:30μμ

 

Είναι γνωστή η πλημμελής λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που έχει ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του Παγασητικού με ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ, η προβληματική λειτουργία της οποίας οδήγησε σε οικονομικά σκάνδαλα (βλ. ΕΡΓΗΛ) και στην κακή ποιότητα του νερού της πόλης. Πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Α. Γαλάτης, ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αποφασίσει (!) να δώσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη εργολάβο. Τί συνεπάγεται όμως η εισβολή ιδιωτικών εταιρειών;

1) Μόλυνση και απονέκρωση του Παγασητικού. Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών. Η απολύμανση και η επιδιόρθωση των βλαβών κοστίζουν, αλλά τα βακτηρίδια είναι τζάμπα και σε αφθονία. Η μόλυνση του Παγασητικού συνεπάγεται επιδείνωση των συνθηκών της δημόσιας υγείας. Ποιοι θα μπορούν να κολυμπούν πλέον στις παραλιακές περιοχές και ποιοι θα τρέφονται με μολυσμένη τροφή;

2) Κατακόρυφες αυξήσεις στους λογαριασμούς. Με βάση τους μνημονιακούς νόμους (Υπουργική Απόφαση για τους «Γενικούς Κανόνες Τιμολόγησης και Κοστολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος») η κερδοφορία του όποιου εργολάβου θα μεταφερθεί στις δικές μας πλάτες μέσω των λογαριασμών.

3) Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Ήδη η κυβέρνηση έχει βάλει πωλητήριο στην ΕΥΔΑΠ (Αθήνα) και την ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκη) μέσω του «υπερταμείου» ιδιωτικοποιήσεων. Ενώ σε ότι αφορά τις ΔΕΥΑ στόχος της κυβέρνησης, των δανειστών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω της «σαλαμοποίησης» και των ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Όλα στο βωμό του κέρδους λοιπόν!

Ως «Συμμαχία για το Νερό» λέμε:

  • Όχι στη διαχείριση του Βιολογικού Καθαρισμού από ιδιώτη – εργολάβο, όχι στα ΣΔΙΤ. Όχι στην όλο και μεγαλύτερη εκχώρηση κομματιών της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες (καταμέτρηση υδρομέτρων, διανομή λογαριασμών, επισκευή βλαβών).’Οχι στην ιδιωτικοποίηση.
  • Κοινωνικός έλεγχος με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, των δημοτικών παρατάξεων, των κινημάτων, των τοπικών κοινοτήτων και επιστημονικών φορέων .
  • Διαρκής και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας για τη λειτουργία του Βιολογικού και τυχόν φαινόμενα ρύπανσης του Παγασητικού μέσα από τακτικούς και πιστοποιημένους ελέγχους. Όχι στην αδιαφάνεια και την απόκρυψη της αλήθειας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της ΔΕΥΑΜΒ (ειδικά στο Βιολογικό Καθαρισμό) σε εργατικό- στελεχιακό δυναμικό, μέσα από προσλήψεις προσωπικού με σταθερές και όχι ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες επενδύσεις στο σύστημα του Βιολογικού Καθαρισμού με στόχο τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

 

Για όλα αυτά σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί!

Πρώτο ραντεβού

  • τη Δευτέρα 13/2,
  • στις 5:30μ.μ.
  • στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα