Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στην L’Artigiano

Tου Ηλία Αζαμπί

Στιγμές απεργιακού πυρετού ζουν τα καταστήματα έτοιμου φαγητού L’Artigiano σε Νίκαια, Πειραιά, Αιγάλεω και Περιστέρι. Η αρχή έγινε την Τετάρτη, 23 Γενάρη με 24ωρη απεργία του καταστήματος Νίκαιας μετά από απόλυση 5 συναδέλφων τους επειδή η πλειοψηφία του καταστήματος πήρε μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκέμβρη.

Οι εργοδότες απέλυσαν αιφνιδιαστικά και χωρίς προφανή αιτία τους 5 εργαζομένους ενώ τους υπολοίπους που πήραν μέρος στην απεργία επιχειρεί να τους μεταφέρει σε διαφορετική εταιρία, υπό την επωνυμία Νίκος Παγιαζήτης και ΣΙΑ Ε.Ε., που φέρεται να είναι ο γενικός διευθυντής της αλυσίδας.

Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με την 24ωρη απεργία καθώς απαιτούν να επαναπροσληφθούν οι συνάδελφοί τους, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα από υπερωρίες, αργίες, νυχτερινές βάρδιες και να εφαρμοστεί πλήρως η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στην απεργία, που κήρυξε το συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού Πειραιά και Αθήνας μετά από την ώθηση των εργαζομένων του καταστήματος της Νίκαιας, συμμετείχαν και τα καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Πειραιά, Αιγάλεω και Περιστέρι, παρά την τρομοκρατία και τους προπηλακισμούς των διευθυντών των καταστημάτων στους εργαζομένους. Η δεύτερη απάντηση των εργαζομένων δόθηκε την Παρασκευή, 8 Φλεβάρη, με 2 τετράωρες στάσεις εργασίας.

Όπως όλα δείχνουν, ο δρόμος για καλύτερες συνθήκες εργασίας στις αλυσίδες τροφίμων μόλις άρχισε και αναμένεται να είναι μακρύς.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής