Να μην επιτρέψουμε την εκδίωξη του Σ.Ε.Α. από το κτίριο στο Θησείο! 

Σχόλιο του «Ξ» 

Η απόφαση με την οποία η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εκδιώκει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) από το κτίριο στην οδό Ερμού αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης! Σύμφωνα με την απόφαση, ο ΣΕΑ εκδιώκεται από το κτίριο εξαιτίας της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το έγκλημα στην Πύλο στα μέσα του Ιούλη, κατά την οποία αναδείχτηκαν οι τεράστιες ευθύνες των ελληνικών αρχών και της κυβέρνησης για τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων.  

Πρόκειται για μια απόφαση εκδικητική, με σαφή πρόθεση επιβολής λογοκρισίας στις απόψεις που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση. Πρόκειται επίσης για μια σαφή επίθεση όχι μόνο στην πολιτική, κοινωνική, συνδικαλιστική έκφραση στην οποία έχει εδώ και δεκαετίες δώσει χώρο και φωνή μέσω εκατοντάδων εκδηλώσεων ο ΣΕΑ, αλλά και στις πολύ σημαντικές πολιτιστικές δράσεις που έχει φιλοξενήσει στο κτίριο του Θησείου. Πρόκειται τελικά για μια σαφή επίθεση στις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας, που εντάσσεται στο γενικό κλίμα έντασης του αυταρχισμού από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Αυτή η απόφαση πρέπει να βρει απέναντί της τα μαχητικά σωματεία, τις κινηματικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις της Αριστεράς, αλλά και κάθε άνθρωπο που θέλει να υπερασπιστεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Όλες οι πολιτικές, συνδικαλιστικές, πολιτιστικές και άλλες συλλογικότητες που έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί στο κτίριο του ΣΕΑ, πρέπει να συντονιστούν πάνω σε ένα κοινό σχέδιο δράσης το επόμενο διάστημα! Να μην επιτρέψουμε την εκδίωξη του ΣΕΑ! 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,222ΥποστηρικτέςΚάντε Like
995ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα