Να κι ένα καλό νέο: η Shell εγκαταλείπει την Αλάσκα!

Μέσα στον καταιγισμό των άκρως ανησυχητικών ειδήσεων για την πορεία της κλιματικής αλλαγής, υπάρχουν και καλά νέα! Στις 28 Σεπτέμβρη, η Shell ανακοίνωσε ότι κλείνει τις εγκαταστάσεις της και εγκαταλείπει την εξόρυξη πετρελαίου στην Αλάσκα!

Μη νομίσετε όμως πως η απόφαση αυτή βασίστηκε σε κάποια ξαφνική κρίση οικολογικής ευαισθησίας από την εταιρία που είναι γνωστή για τα περιβαλλοντικά σκάνδαλα και καταστροφές που έχει προκαλέσει σε μια σειρά χώρες.

Αυτό που συνέβη είναι ότι η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή δεν είναι αρκετά για να δικαιολογούν το τεράστιο κόστος εξόρυξης.

Φυσικά η ανακοίνωση της απόσυρσης της Shell προκάλεσε πανηγυρισμούς τόσο στην περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι βασίζουν την επιβίωση τους στο φυσικό περιβάλλον της, όσο και στο περιβαλλοντικό κίνημα παγκοσμίως.

Ας ελπίσουμε όμως ότι την επόμενη φορά που η Shell ή η οποιαδήποτε «Shell» θα εγκαταλείψει μια άκρως επικίνδυνη για το περιβάλλον δραστηριότητα, αυτό θα συμβεί όχι επειδή αυτό απλά δεν την συμφέρει, αλλά κάτω από την πίεση της κοινωνίας, της Αριστεράς, του περιβαλλοντικού και εργατικού κινήματος!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα