Να ενταθεί η εκστρατεία υπέρ των 21 ακτιβιστών και του ευρωβουλευτή Πολ Μέρφι που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ!

Η κράτηση των 21 ακτιβιστών ανάμεσα στους οποίους και ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Paul Murphy, που επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας με τον στολίσκο «Κύματα Ελευθερίας», συνεχίζεται στις φυλακές του Ισραήλ.

Παρότι χθες, Δευτέρα 8 Νοέμβρη, οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και αυτό αποφάσισε την απέλαση τους, αυτοί εξακολουθούν να κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς καμία δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Το δικαστήριο δεν έθεσε ημερομηνία για την απέλαση τους παρέχοντας έτσι την άνεση στις Αρχές του Ισραήλ να τους κρατήσουν όσο θέλουν. Η συμπεριφορά αυτή είναι προφανώς καθαρά πολιτική. Υπηρετεί τον στόχο του να σπάσουν ψυχολογικά τους κρατούμενους, να τους τσακίσουν το ηθικό και να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα σε μελλοντικές αποστολές να μην τολμήσουν να επιχειρήσουν ξανά σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας.

Με εξαίρεση ένα τηλεφώνημα που έκανε ο Πολ Μέρφι τρεις (!) μέρες μετά την σύλληψη τους, την Κυριακή 6 του μηνός, δεν έχει γίνει δυνατό να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι οι ειδικές δυνάμεις που συνέλαβαν τους 21 τους συμπεριφέρθηκαν πολύ βάναυσα και ότι παρόμοια είναι η στάση απέναντί τους στη φυλακή.

Συνεχίζεται η διεθνής εκστρατεία με μηνύματα διαμαρτυρίας στις ισραηλινές πρεσβείες και στην κυβέρνηση του Ισραήλ και από τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν διαμαρτυρίες έξω από πρεσβείες του Ισραήλ σε διάφορες χώρες.

Μηνύματα διαμαρτυρίας (πρότυπη επιστολη διαμαρτυρίας εδώ:https://xekinima.org/arthra/view/article/kymata-eleytherias-epistoli-diamartyrias-pros-tin-p/) μπορούν να αποσταλούν:

Στην Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Mail: [email protected]

 

Στον Γενικό Εισαγγελέα Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ
(ATTORNEY GENERAL AT THE MINISTRY OF JUSTICE)

Τηλ  0097226466521/2

FAX 0097226467001

Δεν υπάρχει mail

Στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ
(
MINISTRY OF DEFENCE PUBLIC RELATIONS DEPARTMENT)

Τηλ +97236975540 +97236975423

Mail  [email protected] 

 

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής