Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές από τις Σταγιάτες

Ανακοίνωση του «Ξ» Βόλου

 

Όλοι και όλες τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Βόλου

 

Το «Ξεκίνημα» εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους τρεις αγωνιστές από τις Σταγιάτες του Πηλίου οι οποίοι δικάζονται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Οι τρεις δικάζονται επειδή το καλοκαίρι του 2016 οι κάτοικοι των Σταγιατών αντέδρασαν στην εγκατάσταση χλωριωτών στην δεξαμενή του χωριού. Στη συνέχεια, προφανώς υπό την καθοδήγηση της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΜΒ, οι εργαζόμενοί της που είχαν μεταβεί στο χωριό κατέθεσαν μήνυση εναντίον τριών κατοίκων. Ο στόχος δεν ήταν άλλος από το να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας έτσι ώστε η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να συνεχίζει να χλωριώνει το νερό, αποφεύγοντας άλλες εργασίες που μπορούν να γίνουν ώστε η πηγή, η δεξαμενή και το δίκτυο να είναι καθαρά και ασφαλή.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο της προσπάθειας υποβάθμισης των δημόσιων εταιριών ύδρευσης με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Η υπαγωγή των ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την «κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού», η υποβάθμιση της ποιότητας του νερού, η εκχώρηση κομματιών της ύδρευσης σε ιδιώτες, οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα διαμορφώνουν το περιβάλλον της ιδιωτικοποίησης του νερού και της μετατροπής του σε εμπόρευμα. Αυτό άλλωστε είναι απαίτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων εντός και εκτός χώρας.

Συνεργός στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης είναι συχνά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου προσπάθησε να εκχωρήσει τη λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία και υποχώρησε λόγω των μαζικών κοινωνικών αντιδράσεων που αναπτύχθηκαν. Η καταστολή και η ποινικοποίηση των αγώνων για το νερό στοχεύουν ακριβώς στην κάμψη των αντιστάσεων υπεράσπισης του νερού ως κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση.

Για αυτούς τους λόγους στεκόμαστε στο πλάι των αγωνιστών που διώκονται, ζητάμε την αθώωσή τους και καλούμε σε μαζική παρουσία τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9:00πμ στα Δικαστήρια του Βόλου.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,182ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,011ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα