Να ανακληθεί τώρα η απόφαση – συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στον Α. Κασιμέρη

Ανακοίνωση από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ποινή πενθήμερης αργίας επέβαλε στον εργαζόμενο της Ο.ΣΥ. Αποστόλη Κασιμέρη το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της εταιρείας, επειδή αναδημοσίευσε στοιχεία για σοβαρά λάθη σε προσλήψεις οδηγών. Ο Α. Κασιμέρης, είναι μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση» και ήταν επί πολλά χρόνια εκλεγμένος στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ – του συνδικάτου όπου ανήκουν οι οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι των μπλε λεωφορείων. Στα πλαίσια της συνδικαλιστικής του δράσης, δημοσιοποίησε στοιχεία, ασκώντας κριτική στη διοίκηση της Ο.ΣΥ. Τα στοιχεία αυτά, που σύμφωνα με την Ο.ΣΥ. αποτελούν δυσφήμιση για την ίδια, αναρτήθηκαν από τον Α. Κασιμέρη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε ωστόσο προηγηθεί η δημοσίευσή τους στην εφημερίδα «Έθνος», ενώ σχετικό ρεπορτάζ είχε γίνει και σε δελτίο ειδήσεων του «Star Channel». Φυσικά η Ο.ΣΥ. δεν στράφηκε νομικά ούτε ενάντια στο «Έθνος», ούτε ενάντια στο «Star Channel».

Τα λάθη στις προσλήψεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ελέγχους του ΑΣΕΠ σε 556 ενστάσεις σε προσλήψεις που έγιναν από την Ο.ΣΥ. στις αρχές του χρόνου, η εταιρεία είχε μοριοδοτήσει λανθασμένα τουλάχιστον το ένα τρίτο των αιτήσεων. Σαν αποτέλεσμα, 61 υποψήφιοι οδηγοί που έγιναν δεκτοί από την Ο.ΣΥ., στη συνέχεια απορρίφθηκαν από τον ΑΣΕΠ, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση. Ανάμεσα σε αυτούς που προσλήφθηκαν από την εταιρεία, βρισκόταν σύμφωνα με δημοσίευμα ακόμη και υποψήφιος με δίπλωμα δικύκλου! Η τόσο μεγάλη έκταση των λαθών ερμηνεύτηκε από όλους όσους δημοσίευσαν το γεγονός ως απόπειρα να ευνοηθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι παρά το γεγονός ότι δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα.

Πολλές δημοσιεύσεις, μόνο μία δίωξη

Τα παραπάνω στοιχεία κυκλοφόρησαν και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «΄Εθνος», ενώ σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Star Channel» στις 28/1/21, ο Ταμίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, μέλος της ΠΑΣΚΕ και εκπρόσωπος στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο δήλωσε πως «οι διαδικασίες προσλήψεων είναι αμφισβητούμενες». Στις παραπάνω καταγγελίες, η διοίκηση της Ο.ΣΥ. Απάντησε με μια σύντομη διάψευση, χωρίς να παραθέτει στοιχεία και με τον ψευδή ισχυρισμό ότι έγιναν ελάχιστες ενστάσεις στις προσλήψεις στις οποίες προχώρησε.

Τελικά, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά την προβολή της από μέσα ενημέρωσης εθνικής εμβέλειας, ο μόνος που υπέστη δίωξη και του επιβλήθηκε ποινή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ήταν ο Αποστόλης Κασιμέρης, του οποίου η συνδικαλιστική δράση ενοχλεί τη διοίκηση της εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια.

Άλλη μια απόπειρα φίμωσης

Μάλιστα, περίπου το ίδιο διάστημα, ο Α. Κασιμέρης περίμενε την απάντηση της Ο.ΣΥ. σε εξώδικη επιστολή με την οποία διαμαρτυρόταν για άλλη μια απόπειρα περιορισμού της συνδικαλιστικής του δράσης από την εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Ο.ΣΥ. είχε αυθαίρετα διακόψει την παρακράτηση από τον μισθό του, της συνδρομής που πληρωνόταν αυτόματα στο σωματείο στο οποίο ανήκει, πράγμα που τον έθετε εκτός σωματείου. Αντί να απαντήσει σε αυτή την επιστολή και αντί να ασχοληθεί με τα διάφορα σκάνδαλα που ταλανίζουν κατά διαστήματα την Ο.ΣΥ., τα προβλήματα και τις τραγικές ελλείψεις, η διοίκηση της εταιρείας έστειλε στον Α. Κασιμέρη κλήση για απολογία για τα παραπάνω δημοσιεύματα.

Είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης της Ο.ΣΥ. να φιμώσει τις φωνές που της κάνουν κριτική ειδικά και μετά το σκάνδαλο της εκμίσθωσης των ακατάλληλων λεωφορείων και να στραφεί εκδικητικά εναντίον των συνδικαλιστών του χώρου που δεν πηγαίνουν «με τα νερά της». Αυτές οι πρακτικές πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου! Αυτή η απόφαση συνιστά συνδικαλιστική δίωξη και πρέπει να ανακληθεί άμεσα!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα