Ν. ΣΜΥΡΝΗ: Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό από τη ΛΑΕ, Κυριακή 7/2

Την Κυριακή 7 Φλεβάρη (11.00 στην αίθουσα του δημ. συμβουλίου Νέας Σμύρνης), οι οργανώσεις της Λαϊκής Ενότητας Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Νέου Κόσμου διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση για το νέο ασφαλιστικό. Ομιλητές θα είναι ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Γιώργος Λιάγκος.

 

Ακολουθεί το κάλεσμα της εκδήλωσης

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πλήττει βάναυσα όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού: Προκρίνει την ισοπέδωση προς τα κάτω, εισάγει τη λογική της ιδιωτικής ασφάλισης, ενισχύει την μαύρη εργασία, ελαχιστοποιεί τη συμμετοχή του κράτους στις κοινωνικές δαπάνες, αρπάζει όσα αποθεματικά επί μέρους ταμείων έχουν απομείνει, που είναι χρήματα των εργαζομένων και δημιουργεί ένα γραφειοκρατικό υπερταμείο που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Με τις μεγάλες εισφορές σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των επιστημόνων, των αγροτών και επαγγελματιών ωθεί σε επαγγελματικό αποκλεισμό και εξαθλίωση χιλιάδες πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Με την πολιτική της η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλες τις περικοπές των προ- ηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υποκριτικά τώρα αναθεματίζουν τις πολιτικές της κυβέρνησης που ψήφιζαν με τα μνημόνια ώστε να περικοπούν 2,25 δισ. € από τις συντάξεις της διετίας 2015-16 για την αποπληρωμή του «δήθεν» δημόσιου χρέους. Η ΛΑΕ καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και εργαζόμενους ώστε να ακυρωθεί η μνημονιακή επέλαση. Απαιτούμε να ληφθούν επείγοντα μέτρα για το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής και για τον δραστικό περιορισμό της ανεργίας. Να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος με την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και την διάθεση μέρους της δημόσιας περιουσίας στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,239ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,005ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα