Ν. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ: Δημοψήφισμα χωρίς κίνημα και χωρίς σχέδιο;

Δημοσιεύουμε άρθρο που μας έστειλε ο σύντροφος Νίκος Μακρυπούλιας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ερέτριας, πρώην μέλος του Ν.Γ. Εύβοιας και του Τμήματος Υγείας. Το άρθρο έχει πλήρη τίτλο "Δημοψήφισμα χωρίς κίνημα και χωρίς σχέδιο; μετά το αποτέλεσμα του ΝΑΙ ή ΟΧΙ, είναι δρόμος χωρίς επιστροφή…"

Χωρίς να γίνουν επισημάνσεις για τη «φιλολογία» που αναπτύχθηκε εδώ και μήνες γι΄αυτό το περίφημο δημοψήφισμα, χωρίς αναφορά στην ποικιλία των απόψεων και δηλώσεων μέσα και έξω από τον Σύριζα είναι απαραίτητο να γίνει αναφορά σε δύο συστατικά του Δημοψηφίσματος τα οποία θα έχουν προοπτική και δεν θα οδηγηθούμε σ΄ ένα δρόμο χωρίς επιστροφή και κυρίως με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την Αριστερά αλλά και για όσα θα επακολουθήσουν μετά από αυτήν!!

Το πρώτο συστατικό του Δημοψηφίσματος θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη μαζικού κινήματος με περιεχόμενο και στόχο.

Δεύτερο συστατικό θα πρέπει να είναι η ύπαρξη σχεδίου Α και Β (και CD!! Αν χρειάζεται όπου θα καταγραφούν και θα ανακοινωθούν τα σχέδια) 

Συγκεκριμένα:

Η εκλογή του Σύριζα στην Κυβέρνηση (είναι γενικώς παραδεκτό) ότι οφείλεται καθοριστικά στην ανάπτυξη των κινημάτων όπου ο Σύριζα ήταν αφετηρία ή υπήρχε ουσιαστική και μαζική συμμετοχή, η καρδιά πολλών κινημάτων.
Το Δημοψήφισμα πρέπει να συνοδεύεται από την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος με πρωτοβουλία και ουσιαστική συμμετοχή των μελών του Σύριζα.
Δεν «οδηγούμε» τους ψηφοφόρους σ΄ ένα «δίλλημμα» για να «ρίξουν ένα ΟΧΙ στη κάλπη». Για να είναι «βροντερό και αποφασιστικό» το ΟΧΙ, αλλά και για να έχει μέλλον το ΟΧΙ, θα πρέπει να γίνει μέσα από κινηματικές δράσεις,σε συνεργασία με άλλες αριστερές δυνάμεις και συνδικάτα, ενάντια στη φιλελεύθερη πολιτική, ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στην Ε.Ε. και στο ΔΝΤ, ενάντια στους δορυφόρους τους και στους εκπροσώπους τους. Κίνημα για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, για μια άλλη πολιτική, μια Αριστερή Πολιτική.

Όποιος διαλέγει Δημοψήφισμα με «διαδικασίες πρωτοκόλλου», αφήνει να αναπτυχτούν, τρομοκρατία, εκβιασμοί, φόβος, προβοκάτσιες και ότι άλλο έχουν στο οπλοστάσιο τους οι εγχώριοι και ξένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνουν. Γι΄αυτό από σήμερα πρέπει να τους «κόψουμε τα ποδάρια» και κάθε διάθεση για τέτοιες μεθόδους. Και αυτό θα γίνει αν ανακοινωθούν σ΄ όλη την επικράτεια κινητοποιήσεις όπου εκεί μέσα θα ζυμωθεί το μεγάλο ΟΧΙ του Λαού.

Το δεύτερο και μεγάλης σημασίας συστατικό του Δημοψηφίσματος, είναι η ύπαρξη σχεδίου, μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες του Σύριζα. Η απόφαση για το τι θα γίνει μετά το ΟΧΙ ή ΝΑΙ, του Δημοψηφίσματος.
Η «ρήση» θα σεβαστούμε όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ απλοϊκή, λαϊκίστικη, αλλά και χωρίς πολιτική προοπτικής, Χωρίς πάλι να είναι ξεκάθαρο στους ψηφοφόρους τι θα κάνει η Κυβέρνηση, δίνοντας την ευκαιρία στις «ποταμίσιες» και άλλες πολιτικές να προβοκάρουν και την βγαίνουν «από αριστερά»!!

Ας αφήσουμε «το σεβασμό στο αποτέλεσμα» και ας σεβαστούμε σοβαρά την ιστορία της Αριστεράς και την μεγάλη ευκαιρία της Αριστεράς, την ελπίδα του Λαού όπου όχι μόνο υπάρχει κίνδυνος να φθαρεί, αλλά να πεταχθεί στα σκουπίδια.

Ο φασισμός καραδοκεί…

Απόφαση λοιπόν εδώ και τώρα και ανακοινώσιμο σχέδιο πολιτικής της Αριστεράς που θα συνδέεται με το όποιο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.

Διαφορετικά το Δημοψήφισμα θα αποτελέσει την αυτοκτονία της Αριστεράς και θα δοθεί η μεγάλη ευκαιρία όχι στο νεοφιλελευθερισμό αλλά το Φασισμό.

Η ευθύνη μεγάλη και δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε άλλη ευκαιρία για την Αριστερά, για μια άλλη πολιτική όπου ο Λαός θα απελευθερωθεί πραγματικά και θα οδηγηθεί σε μια μεγάλη κατάκτηση. Αυτή που προσδοκούσε στις τελευταίες εκλογές, που ακόμα και σήμερα ελπίζει, παρά την μέχρι τώρα «οπισθοδρόμηση» του Σύριζα!!

Δημοψήφισμα – Κίνημα – Σχέδιο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και μ΄ αυτά, η Αριστερά θα έχει μέλλον, διαφορετικά ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,196ΥποστηρικτέςΚάντε Like
991ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα