Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τον λαό της Γουαδελούπης

· Νίκη στη γενική απεργία στη Γουαδελούπη!
· Aμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της LKP(*)!
· Όχι στη καταστολή!
· Κοινός αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας στη μητροπολιτική Γαλλία και στην περιοχή των Αντίλλων ενάντια στην κυβέρνηση και τους εργοδότες!

Η γενική απεργία που ξέσπασε στην Γουαδελούπη και γρήγορα επεκτάθηκε στην Μαρτινίκα, την Γουιάνα και την Ρεινιόν είναι η καλύτερη απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές και την αλαζονεία της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους τους καταπιεσμένους στη Γουαδελούπη. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει παράδειγμα και έμπνευση για όλους. Η LKP πέτυχε να ενώσει γύρω από ένα πρόγραμμα μαχητικών αιτημάτων τα συνδικάτα, τα κόμματα και τις οργανώσεις που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Η κυβέρνηση και η κρατική μηχανή έδειξαν απέναντι στους αγωνιστές απεργούς και τους διαδηλωτές την περιφρόνηση του αποικιοκράτη απέναντι σε αυτούς που θεωρεί κατώτερους. Ενώ τα δίκαια αιτήματα της LKP, όπως το αίτημα για αύξηση των μισθών κατά 200 ευρώ, δεν ικανοποιούνται, η κυβέρνηση «απαντάει» με μανούβρες, ψέματα και καταστολή. Στις 16 Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια ενός μπλοκαρίσματος δρόμου στο Point a Pitre, η αστυνομία χτύπησε και τραυμάτισε δεκάδες συνδικαλιστές συνοδεύοντας τον ξυλοδαρμό τους με ρατσιστικά σχόλια.

‘Aμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της LKP! Διαδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης σε κάθε πόλη!

Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς πρέπει να οργανώσουν πορείες και απεργίες ενάντια στην καταστολή.

Ο λαός της Γουαδελούπης δείχνει τον δρόμο: μια απεργία βασισμένη σε ένα πρόγραμμα αιτημάτων και οργανωμένη σε επιτροπές σε κάθε πόλη και χώρο εργασίας.

Οι εργάτες στην Μαρτινίκα και την Ρεινιόν (σημ. γειτονικά νησιά) ακολούθησαν αυτό το δρόμο.

Για να νικήσουμε την κυβέρνηση πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον αγώνα να απομονωθεί.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε σε γενική απεργία και στην μητροπολιτική Γαλλία με μια αιτήματα που να περιλαμβάνουν: αυξήσεις μισθών, απαγόρευση των απολύσεων, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και των «δώρων» στους τραπεζίτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Χτίζοντας μια πολιτική εναλλακτική στον καπιταλισμό

Η κρίση του καπιταλισμού συνεχίζει να βαθαίνει πετώντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργάτες. Στην περιοχή των Αντίλλων, η αποικιοκρατική πολιτική δεκαετιών, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι σήμερα, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Οι γαλλικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο ενδιαφέρθηκαν διαχρονικά μόνο για να μετατρέψουν σε «τουριστικό παράδεισο» την περιοχή, χωρίς να την βοηθήσουν ποτέ να αναπτυχθεί βιομηχανικά, ωθώντας την να εισάγει τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά από την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές δεν μπορούν να βρουν μερικές εκατοντάδες εκ. ευρώ για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα της LKP, αλλά βρήκαν 6 δις ευρώ για να δώσουν στους Γάλλους αυτοκινητοβιομήχανους που λίγες μέρες μετά ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε χιλιάδες ακόμα απολύσεις.

Η πετρελαιοβιομηχανία Total, που ελέγχει την παροχή πετρελαίου στην περιοχή, πουλάει τα καύσιμα σε τιμή μεγαλύτερη κατά 150% απ’ ότι στην μητροπολιτική Γαλλία. Και κάνει κάτι τέτοιο την ώρα που ανακοινώνει κέρδη ύψους 14 δις ευρώ!

Δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματική ανάπτυξη της περιοχής στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Ο αγώνας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι της Γουαδελούπης πρέπει να οδηγήσει σε μια συζήτηση για το πως θα πάρουν πραγματικά στον έλεγχο τους την παραγωγή για να μπορέσουν να παράγουν όσα χρειάζονται, δείχνοντας τον δρόμο στους συναδέλφους τους σε ολόκληρη την Καραϊβική.

Η μοναδική εναλλακτική στον καπιταλισμό και την αποικιοκρατία είναι μια εθελοντική σοσιαλιστική ομοσπονδία των νησιών της Καραϊβικής, που να στηρίζεται σε μια οικονομία δημοκρατικά σχεδιασμένη από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Η Gauche Révolutionnaire χαιρετίζει τον αγώνα του λαού της Γουαδελούπης. Είμαστε μαζί σας στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση Σαρκοζί, ενάντια στον καπιταλισμό, για την διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων και για τον σοσιαλισμό!

Gauche Révolutionnaire

23 Φλεβάρη 2009

(*) Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα η οποία δημιουργήθηκε από το συνδικαλιστικό κίνημα.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής