Μικρά αλλά σημαντικά ενημερωτικά από τη δράση μας

-Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γλυκιάς Ζωής» στο Ρέντη στα πλαίσια της εκστρατείας για να αρθεί η απόλυση του συντρόφου Δημήτρη Καρρά (για το ιστορικό της υπόθεσης δες σελ. 12)

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Ξεκίνημα και το ΣΥΡΙΖΑ με την έμπρακτη βοήθεια και συμμετοχή του συνδικαλιστή Κ.Νικολάου, από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών.

Στην είσοδο της εταιρίας τοποθετήθηκε πανώ και μοιράστηκε δίγλωσσο υλικό (αγγλικά και ελληνικά) που απευθυνόταν στους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Η κινητοποίηση είχε πολύ καλή ανταπόκριση από τους εργαζόμενους τόσο της ίδιας της εταιρίας όσο και γειτονικών εταιρειών. Αντίθετη άποψη όμως είχε ο γενικός διευθυντής της εταιρίας ο οποίος αντιμετώπισε τη διαμαρτυρία αρχικά με ειρωνεία και στην συνέχεια με φωνές και φασαρία. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί με νέα διαμαρτυρία προκειμένου η εταιρία να σταματήσει να εκμεταλλεύεται Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

– Το «Ξ» με αφορμή τις μαζικές απολύσεις στην Vodafone, η οποία απολύει εργαζόμενους με δικαιώματα και πολυετή εργασία στην εταιρία και προσλαμβάνει νέους υπό το καθεστώς επισφαλούς εργασίας με λιγότερες απολαβές και χωρίς κανένα δικαίωμα, ξεκινάει μία καμπάνια που περιλαμβάνει μοίρασμα προκηρύξεων (βλ. προκήρυξη στη σελ 5 και στο site www.xekinima.gr) έξω από καταστήματα μας εταιρίας, μάζεμα υπογραφών από ιδιώτες και συλλογικότητες και κεντρική παρέμβαση στα γραφεία μας εταιρείας στο Χαλάνδρι.

-Τέλος οι προκλητικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην Teleperformance και η απόλυση μας συναδέλφου ήταν η αφορμή για μία σειρά από παρεμβάσεις που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, με θετική ανταπόκριση από μας εργαζόμενους στην εταιρία και θα συνεχιστούν. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό υλικό που δημοσιεύεται στο site μας σχετικά με την εκστρατεία και να συμπαρασταθείτε μας κινητοποιήσεις μας.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα