Μια πρώτη επιτυχία για τους μετανάστες μικροπωλητές

Δένοντας το νήμα με τις πορείες του Μάη και του Ιούνη, οι μετανάστες μικροπωλητές έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 2 Νοέμβρη στο Υπουργείο Εμπορίου. Τη συγκέντρωση καλούσαν η Πρωτοβουλία Μεταναστών Μικροπωλητών, η YRE και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Αυτή τη φορά ο υφυπουργός Εμπορίου Παπαθανασίου δεν μπόρεσε να αποφύγει τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μεταναστών μικροπωλητών.

Η ρατσιστική διάταξη που πετούσε έξω από τις λαϊκές αγορές τους μετανάστες μικροπωλητές είχε καταγγελθεί από κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές, αριστερές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και το Συνήγορο του Πολίτη.

Οι μετανάστες μικροπωλητές δεν ήθελαν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το να πάρουν πίσω τις άδειές τους, απέναντι σε ένα υπουργείο που είχε ταυτιστεί όλο το τελευταίο διάστημα με τα καρτέλ και τους κουμπάρους.

Μετά το τέλος της συνάντησης με του υφυπουργό, οι μετανάστες μικροπωλητές μπόρεσαν επιτέλους να νιώσουν μια ανακούφιση. Τους ανακοινώθηκε ότι ο καινούριος νόμος για τις βιολογικές λαϊκές αγορές (τον ερχόμενο Δεκέμβρη) δεν θα περιλαμβάνει ως νούμερο ένα προϋπόθεση την ελληνική υπηκοότητα για να αποκτήσει κάποιος άδεια. Ταυτόχρονα τους δόθηκε η δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο ΤΕΒΕ σε 80 δόσεις. Και τέλος ο υφυπουργός κος Παπαθανασίου υποσχέθηκε καθεστώς ανοχής μέχρι να ενταχθούν στις βιολογικές λαϊκές αγορές.

Οι μετανάστες μικροπωλητές κατάλαβαν ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και η σύνδεση με τις ελληνικές οργανώσεις είναι η δύναμή τους.

Όμως, η πάλη για εξίσωση δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα