Μια μόνο λέξη: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

1. 900 ευρώ παράβολο αίτησης!!

2. Ετήσιο εισόδημα 8.500 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 15% για κάθε προστατευμένο μέλος (π.χ. ένας μετανάστης με σύζυγο και δύο παιδιά θα πρέπει να έχει ετήσιο εισόδημα 12.325 ευρώ)!!

3. Πιστοποιητικό και εξετάσεις για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας-πολιτισμού με υποχρεωτικά μαθήματα 100 και 25 ωρών αντίστοιχα!!

Τα παραπάνω είναι κάποιες μόνο από τις προϋποθέσεις για να μπορέσει ένας μετανάστης που ζει νόμιμα στην Ελλάδα για 5 χρόνια να ενταχθεί στο καθεστώς των “επί μακρόν διαμενόντων” και να πάρει 5ετή άδεια παραμονής. Αυτά λέει το νέο προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αυτού του εκτρώματος που νομοθετήθηκε για να αποκλείσει μετανάστες από την απόκτηση αυτού που δικαιούνται, αρκεί να αναλογιστούμε ποια θα ήταν η αναλογία για έλληνες εργαζόμενους.

Φανταστείτε για την έκδοση π.χ. διαβατηρίου ή ταυτότητας να έπρεπε να πληρώσετε όχι 30 ευρώ (περίπου ο μ.ο.) αλλά 30 φορές περισσότερα!! Να πρέπει να αποδείξετε εισόδημα 1.000 ευρώ τον μήνα (!!) όταν ακόμα και ο βασικός μισθός των 598 ευρώ παραμένει άπιαστος (και για έλληνες και για μετανάστες). Και να ήταν υποχρεωτικό το απολυτήριο λυκείου…

Όσον αφορά το ζήτημα της γλώσσας και της γνώσης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, η κυβέρνηση προσπαθεί να το εμφανίσει ως προσπάθεια ένταξης στην κοινωνία. Όμως πρόκειται για πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας. Γιατί πρόκειται για πειθαναγκασμό. Γιατί αδιαφορούν πλήρως για το γεγονός ότι πολλοί από τους δικαιούχους μπορεί να έχουν ακόμα και ζηλευτή καλλιέργεια (π.χ. η πλειοψηφία των Βαλκάνιων ή Ανατολικοευρωπαίων μεταναστών μιλούν 3-4 ξένες γλώσσες και είναι κάτοχοι πανεπιστημιακών διπλωμάτων). Ενώ το προεδρικό διάταγμα δεν σπαταλά ούτε λέξη για το σε ποια σχολεία, με ποιους καθηγητές, ποια βιβλία και με ποια προγράμματα σπουδών, οι μετανάστες θα αποκτήσουν αυτές τις πιστοποιήσεις. Προφανώς γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
428ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα