27ο κάμπ AntinaziZone-YRE: Μια κουβέντα με το HUMBA για το ποδόσφαιρο

Συζήτηση στο 27ο κάμπινγκ AntinaziZone-YRE: Μια κουβέντα με το HUMBA για το πολιτικό και κοινωνικό νόημα του ποδοσφαίρου.

Σάββατο 8 Αυγούστου

στις 11:00

Ομιλητές:

  • Ζαφείρης Πετρόπουλος, HUMBA
  • Αντώνης Δημάκης

Με το κοινωνικό χάσμα μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων να βαθαίνει ολοένα, στο 27ο Κάμπινγκ YRE-Antinazizone συζητάμε με τους συντελεστές* του HUMBA! για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό την εποχή του κορωνοιού, την εποχή των ολοένα εντεινόμενων επιθέσεων στην καθημερινή μας ζωή με αφορμή τα μέτρα της πανδημίας.

Το HUMBA! είναι μια συλλογική προσπάθεια από οπαδούς διαφορετικών ομάδων. Τα προβλήματα που μπορεί να αναδεικνύονται στα γήπεδα αφορούν και αντανακλούν τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν ευρύτερα. Η ομάδα του HUMBA! συγκροτήθηκε το 2010 και φέτος κλείνει δέκα χρόνια παρουσίας στα οπαδικά χωράφια. Δέκα χρόνια συμβολής στο χτίσιμο μιας αντιφασιστικής, πολιτικοποιημένης και ανοιχτής – πολύχρωμης όπως λένε – κερκίδας.

Είναι πραγματική πρόκληση η λέξη οπαδός να φορτιστεί θετικά, όχι απαραίτητα εξαιτίας των ίδιων των οπαδών, όμως η ομάδα του HUMBA! έχει καταφέρει να συσπειρώσει έναν κόσμο που δεν βλέπει τον αντίπαλο στην απέναντι εξέδρα (ίσως μόνο για 90΄).

Συζητάμε για το νόημα της εξέδρας και της συλλογικής δράσης την περίοδο του κορωνοιού και για τις εγκληματικές επιλογές των αφεντικών των ομάδων και των ομοσπονδιών.

Συζητάμε για την κερκίδα ως μέρος των κοινωνικών κινημάτων και ως πεδίο δοκιμής νόμων και απαγορεύσεων που αποσκοπούν μακροπρόθεσμα στην ευρύτερη κοινωνική καταστολή.

Συζητάμε για τη σχέση του οπαδικού κινήματος με την κοινωνική αλληλεγγύη και την προοπτική ενός εναλλακτικού τρόπου οργάνωσης του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου.

Συζητάμε για το ρόλο της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος στη διεκδίκηση των παραπάνω.

«Αυτό δεν είναι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι η λίγκα»Bucaneros, οργανωμένοι οπαδοί της Rayo Vallecano

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής