Μεξικό: Μέλη της «Ένωσης Μαθητών και Σπουδαστών» δέχονται επίθεση από φασίστες!

Σχόλιο από το «Ξ»

 

Τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, δύο μαθητές και μέλη της «Ένωσης Μαθητών και Σπουδαστών», που φοιτούν στο σχολείο Colegio de Bachilleres, δέχτηκαν απειλές από φασίστες μιας συμμορίας «porril».

Επίσης, την Τετάρτη 3 Οκτώβρη ένα μέλος της «Ένωσης Μαθητών και Σπουδαστών» δέχτηκε σωματική επίθεση και ένας ακόμα λεκτική, επίσης από ομάδα φασιστών, όταν οργάνωσαν ανοιχτή συνέλευση ενάντια στη δράση των συμμοριών στα Πανεπιστήμια, καθώς και για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία συνολικά. Ευτυχώς οι σύντροφοί μας έδρασαν άμεσα και κατάφεραν να περιορίσουν την επίθεση πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συμμορίες που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα δρουν μέσα στα πανεπιστήμια, τρομοκρατώντας, ληστεύοντας και χτυπώντας φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως έχει αναπτυχθεί ένα σημαντικό φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στις συμμορίες που δραστηριοποιούνται στο πανεπιστήμιο UNAM  στην πόλη του Μεξικό. Την ίδια ώρα το κίνημα αναδεικνύει αιτήματα όπως τον τερματισμό της καταπίεσης, των γυναικοκτονιών, αλλά και πολλά ακόμη αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα δίδακτρα, τη βία, τις αυταρχικές διοικήσεις των πανεπιστημίων και των σχολείων, κλπ.

Οι δύο επιθέσεις των τελευταίων ημερών είναι η καλύτερη απόδειξη πως το κίνημα που έχει αναπτυχθεί ενάντια στις φασιστικές συμμορίες, που λειτουργούν σαν παρακράτος στα Πανεπιστήμια, είναι απαραίτητο. Το γεγονός ότι οι φασίστες επιτίθενται και προσπαθούν να εκφοβίσουν τους αγωνιστές και να καταστείλουν το κίνημα, είναι επίσης απόδειξη ότι γνωρίζουν πολύ καλά πως τα μαζικά κινήματα αποτελούν για αυτούς τη μεγαλύτερη απειλή.

 

#FueraPorrosDeLasEscuelas
#FueraPorrosDeBachilleres

7,129ΥποστηρικτέςΚάντε Like
590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής