Μετανάστες: Νέα παράταση για τη νομιμοποίηση

Δεν έφτασε η πρώτη. Δεν έφτασε η δεύτερη. Δεν έφτασε και η τρίτη. Έτσι η κυβέρνηση ανακοίνωσε και τέταρτη παράταση μέχρι τις 30 Ιούνη για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής και εργασίας όσοι μετανάστες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν το προηγούμενο διάστημα. Το πιο σημαντικό, ανακοίνωσαν ότι τους δίνουν ξανά τη δυνατότητα να αγοράσουν οι ίδιοι από το ΙΚΑ τα απαραίτητα 150 ένσημα. Αυτά που δεν τους κόλλησαν ποτέ οι εργοδότες τους, για να μην ξεχνιόμαστε.

Μα θα μπορούσε να πεί κάποιος μήπως δίνουν παράταση γιατί πραγματικά θέλουν να ανταποκριθούν στην ανάγκη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταναστών να νομιμοποιηθούν ακριβώς στην χώρα, στην οποία δουλεύουν, ζουν, μαθαίνουν την γλώσσα, προσφέρουν; Αν ήταν έτσι τότε δεν θα κρατούσαν όμηρους 100άδες χιλιάδες μετανάστες, με ένα κουρελόχαρτο στα χέρια για μήνες και χρόνια, με την επωνυμία «βεβαίωση» (δηλ. ένα χαρτί που βεβαιώνει ότι κατέθεσες τα χαρτιά σου αλλά περιμένεις την τελική άδεια παραμονής). Μ’ αυτό το κουρελόχαρτο δεν μπορείς να ταξιδέψεις (ακόμα κι αν οι δικοί σου πεθαίνουν πίσω στη χώρα σου), το αφεντικό σου δικαιούται να μην σου κάνει συμβόλαιο ή να σου κολλάει ένσημα, ένα δημόσιο νοσοκομείο δικαιούται να μη σε δέχεται και στο δημόσιο σχολείο δικαιούνται να μη δέχονται τα παιδιά σου. Στο ενδιάμεσο εσύ βέβαια πρέπει να πληρώνεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορία κ.λ.π.

Έχει καταντήσει πραγματική κοροϊδία. Γι’ αυτό και ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και πολύ καλά κάνει.

Γιατί για άλλη μια φορά η παράταση δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, αλλά τις άμεσες ταμειακές ανάγκες της κυβέρνησης.

Υπολογίστε για κάθε μετανάστη 150 ευρώ παράβολο συν περίπου 1.000 – 2.000 ευρώ για τα 150 ένσημα. Μιλάμε για αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Ζεστό ρευστό. Χωρίς κόπο, κυρίως χωρίς ανταπόδοση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα