Όχι άλλη κοροϊδία! Χαρτιά για όλους!

Ακολουθεί η μετάφραση της προκήρυξης των συντρόφων/ισσών μεταναστών που συμμετέχουν στον πυρήνα της YRE-CWI

1998-2004: Μετά από 6 χρόνια εμπειρίας της διαδικασίας νομιμοποίησης, ξέρουμε πια εμείς οι μετανάστες ότι είμαστε τα θύματα μιας απίστευτης απάτης.

Μετά από 6 χρόνια που:

· καταθέτουμε ξανά και ξανά βουνά από χαρτιά σε Νομαρχίες, Δήμους, Περιφέρεια, 

· στριμωχνόμαστε σε ουρές ατέλειωτες ώρες

· πληρώσαμε για όλες μας τις υποχρεώσεις (παράβολα, ΙΚΑ, φόροι κ.λ.π.)

· υποφέρουμε από την αστυνομική αυθαιρεσία

· ακούσαμε μεγάλα λόγια τόσο από την προηγούμενη όσο κι από την τωρινή κυβέρνηση

· βρισκόμαστε παγιδευμένοι σ’ αυτή την χώρα γιατί απαγορεύεται να ταξιδέψουμε χωρίς έγκυρη άδεια παραμονής

· αντιμετωπίζουμε την ρατσιστική προπαγάνδα, των ΜΜΕ, πολιτικών και φασιστών

· συνεισφέρουμε στην ελληνική οικονομία

Και τι υπάρχει μπρος μας; Όλοι φύγαμε από τις χώρες μας ψάχνοντας για μια καλύτερη ζωή. Και όλοι είμαστε ακόμα το ίδιοι ανασφαλείς κι αβέβαιοι για το τι μας ξημερώνει. Κάποιοι από μας δραπέτευσαν από την κόλαση των πολέμων και δικτατοριών. Αλλά κι εδώ βρήκαμε την κόλαση του ρατσισμού, της καταπίεσης, της υπερεκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι μετανάστες στην Ελλάδα αποτελούμε το 7-10% του πληθυσμού. Οι μισοί είναι αλβανοί. Το 12% είναι αυτοαπασχολούμενοι και το 70% εργάτες. Στην Αθήνα είμαστε το 17% του πληθυσμού. Tα παιδιά μας είναι το 6.7% των μαθητών των δημόσιων σχολείων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία είμαστε 900.000 μετανάστες που ζούμε και δουλεύουμε στην Ελλάδα. Απ’ αυτό τον αριθμό οι 250.000 είναι χωρίς χαρτιά. 220.000 έχουν έγκυρη είτε ληγμένη άδεια παραμονής. Και οι υπόλοιποι 430.000 είτε περιμένουμε, είτε εγκαταλείψαμε την κούρσα για την γη της επαγγελίας.

Είναι σκάνδαλο! Μετά από 6 χρόνια μόνο 2 σε κάθε 10 μετανάστες κατάφεραν να γίνουν νόμιμοι! Αλλά κι αυτοί όχι για πολύ. Γιατί όταν έρχεται η ώρα της ανανέωσης της άδειας μας, μας τη δίνουν ληγμένη… Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Όλες οι υπηρεσίες για τους μετανάστες δουλεύουν με ανύπαρκτο προσωπικό.

Πρόσφατα ο υπουργός εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακοίνωσε:

1. σχέδια για νέα – την τρίτη στην σειρά – καταγραφή των μεταναστών

2. το σχεδιασμό ενός νέου νόμου για την ισότητα στα δικαιώματα

Αλλά πώς να τους πιστέψουμε πια; Η καταγραφή διαδέχεται η μια την άλλη, κι εμείς όλο τρέχουμε να προλάβουμε ημερομηνίες και υποχρεώσεις. Αλλά στο τέλος της μέρας ένα άχρηστο χαρτί μας περιμένει, η περιβόητη «βεβαίωση» ότι καταθέσαμε τα δικαιολογητικά μας. Όσο για τα δικαιώματα μας είναι τα τελευταία που ενδιαφέρεται αυτή η κυβέρνηση να υπερασπίσει αφού είναι η πρώτη που τα καταπατά!!

Λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έχουμε αρκετές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση δεν μας θέλει νόμιμους! Πρέπει να ενωθούμε και να αντισταθούμε! Πρέπει να παλέψουμε από κοινού με τους έλληνες εργαζόμενους και νεολαίους, που υποφέρουν επίσης από την πολιτική της κυβέρνησης τους! Δεν έχουμε επιλογή! Ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειες μας θα κερδιθεί μέσα από μεγάλους ταξικούς αγώνες!

Εμείς που αποτελούμε τον πυρήνα μεταναστών της YRE-CWI ξεκινάμε μια μακρόχρονη εκστρατεία (με πικετοφορίες, διαμαρτυρίες, προκηρύξεις, δελτία τύπου, συζητήσεις) απαιτώντας: Χαρτιά για όλους, Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, Ίσα δικαιώματα. Πρώτο βήμα η πικετοφορία τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη μπροστά στη Περιφέρεια Αττικής (πλ. Θεάτρου). Επίσης – μετά από πρωτοβουλίες που αναλάβαμε – συμφωνήθηκε από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και το Φόρουμ Μεταναστών η πραγματοποίηση μαζικής και μαχητικής πορείας, το πρώτο Σάββατο μετά την κατάθεση του νέου νόμου για την καταγραφή των μεταναστών (πιθανά τέλος Γενάρη με αρχές Φλεβάρη).

Στηρίξτε την εκστρατεία μας! Οργανωθείτε μαζί μας!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής