Μεταλλεία Χρυσού: Αγώνας για τα δάση, τη γη και το νερό: κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 24/11

Της Κατερίνας Κλείτσα – Θεσσαλονίκη

Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού συνεχίζεται και μεταφέρεται στην Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 24/11 στις 11:30 οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης καλούν σε συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ενώ ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα έργα συνεχίζεται και καταστέλλεται με τον πιο σφοδρό τρόπο, οι κάτοικοι του Κιλκίς, της Ροδόπης και του Έβρου ετοιμάζονται για τους δικούς τους αγώνες στις περιοχές τους. Ταυτόχρονα, καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε κοινό αγώνα «για τα δάση, τη γη και το νερό». Στο σποτάκι που έχουν κυκλοφορήσει για το κάλεσμα στην πορεία εξηγούν πως:

«δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, αν δε σταματήσουμε τώρα τα μεταλλεία χρυσού».

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται ήδη μπροστά σε περιβαλλοντικά σκάνδαλα, με τα σχέδια για την διαχείριση απορριμμάτων (Σ.Μ.Α. στην Ευκαρπία, σχέδια για εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στον Λαγκαδά), με την αερορύπανση, την τεράστια έλλειψη χώρων πρασίνου αλλά και την προσεχή ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Η πορεία του Σαββάτου είναι μία σημαντική ευκαιρία να συναντηθούμε οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών, να δώσουμε κοινό αγώνα για τα κοινά αγαθά που σχεδιάζουν να μας στερήσουν και να τη μετατρέψουμε σε ένα ραντεβού γνωριμίας και συντονισμού, που θα έχει συνέχεια στους επόμενους αγώνες μας!

Το βίντεο που καλεί στη Σαββατιάτικη πορεία εδώ: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=28rilUwWfJE

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,181ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,012ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,116ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
417ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα