Μετά το Πάσχα τι;

Ο αγώνας για την κατάργηση του νέου νόμου πλαίσιο πρέπει να συνεχιστεί.

Το κίνημα δεν πρέπει να διαιρεθεί και να οδηγηθεί σε ατέρμονες εσωτερικές συγκρούσεις για το θέμα των καταλήψεων.

Η απόφαση της ΠΚΣ να προχωρήσει στα χωριστά συντονιστικά, το σταμάτημα των καταλήψεων (δες δηλώσεις του στελέχους της ΠΚΣ Θ. Μπενάτου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27/3/07, «Συνεχίζουμε με όλες τις μορφές πάλης για να μπλοκαριστεί η εφαρμογή του νόμου, αλλά χωρίς καταλήψεις»), και στροφή της έμφασής της στις φοιτητικές εκλογές ρίχνει νερό στο μύλο της υποχώρησης και της διάσπασης του κινήματος.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει σχεδιασμός των επόμενων κινητοποιήσεων του κινήματος μας το οποίο να αντιμετωπίζει με ευελιξία των θέμα των καταλήψεων (και της διάρκειάς τους) αφού η κατάσταση είναι διαφορετική κατά πόλη και σχολή.

Το μπλοκ που στήριξε τις καταλήψεις από την αρχή μέχρι σήμερα πρέπει να παραμείνει ενιαίο και να επεξεργαστεί τα επόμενα βήματα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχουμε κοινή εκτίμηση καταρχήν για την φάση του κινήματος.

Οι καταλήψεις έχουν μειωθεί γύρω στις 200 με το βασικό πυρήνα να είναι στην Αθήνα και στην Πάτρα. Η απεργία διαρκείας της ΠΟΣΔΕΠ σταμάτησε. Μια σειρά σχολές -κύρια στην περιφέρεια- έχουν ξεκινήσει αναπληρώσεις μαθημάτων. Η «κοιλιά» στο κίνημα είναι γεγονός.

Ωστόσο ένας καθόλου ευκαταφρόνητος αριθμός σχολών κρατάει γερά και έχει σημασία να τον διατηρήσουμε και να επιδιώξουμε να τον διευρύνουμε. Οι πορείες παραμένουν μαζικές και μαχητικές. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν στρίμωγμα της κυβέρνησης που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα ομόλογα.

Σε κάθε περίπτωση ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και να αποτρέψουμε εκφυλισμό και άτακτη υποχώρηση του κινήματος. Γι αυτό προτείνουμε:

1. Διήμερη σύσκεψη του πανελλαδικού συντονιστικού αμέσως μετά το Πάσχα (ΣΚ 14-15/4) για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα. Διατήρηση των Συντονιστικών Κατάληψης στη βάση εκλεγμένων και ανακλητών αντιπροσώπων, ανά σχολή, πόλη και πανελλαδικά.

2. Συνέχιση των καταλήψεων. Αν αποδειχτεί αδύνατο να είναι διαρκείας να μετατραπούν σε ορισμένης διάρκειας ανά βδομάδα (π.χ. 1 ή 2 μέρες) ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε σχολής.

3. Διατήρηση των βδομαδιάτικων πορειών κάθε Πέμπτη.

4. Να απαιτήσουμε άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους 61 συναγωνιστές μας που δικάζονται και απελευθέρωση του συλληφθέντα στη διαδήλωση στις 8/3.

5. Σε συνεννόηση με την ΠΟΣΔΕΠ να παρθούν αποφάσεις από τις Συγκλήτους των σχολών για τις αναπληρώσεις και τις εξεταστικές και ενάντια στο νέο νόμο και μπλοκάρισμα της εφαρμογής του με έμφαση στα σημεία που αφορούν τα 4ετή προγράμματα, το άσυλο, τους εσωτερικούς κανονισμούς κ.α.

6. Άμεσα να διακόψουμε, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, τις διαδικασίες της αξιολόγησης που έχουν ξεκινήσει σε 25 τμήματα.

7. Πανελλαδικό 2ήμερο – 3ήμερο δράσης για την Παιδεία, με σύγκλιση όλων των τμημάτων του (φοιτητές, ΔΕΠ, καθηγητές β’βάθμιας, δάσκαλοι, μαθητές) στα μέσα Μάη (ή στις 25-26 Μάη, τριήμερο Α. Πνεύματος) στην Αθήνα. Να συνοδευτεί από μαζική εκστρατεία για τη συμμετοχή εργαζομένων και να ασκηθούν έντονες πιέσεις στη βάση του συνδικαλιστικού κινήματος για το κάλεσμα γενικής απεργίας.

8. Νέο πανελλαδικό συντονιστικό μετά την πορεία για την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα για την οριστική κατάργηση του νόμου.

Παιδεία Μάχης

τηλ. επικοινωνίας:

6945879840

6978942123

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα