«Μεσογειακό Μέτωπο» ενάντια στους μετανάστες

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ισπανίας ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας μέτρα και ενιαία πολιτική ενάντια στη μετανάστευση.

Η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί πως η αγορά εργασίας αδυνατεί να απορροφήσει περισσότερους μετανάστες και τονίζει πως η παράνομη είσοδος δεν μπορεί να οδηγεί πάντα στη νομιμοποίηση.

Μέσα στον Οκτώβρη θα φανεί εάν και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις είναι διατεθειμένες να συντονιστούν για να ελέγξουν (ή μάλλον να ανακόψουν) την εισροή μεταναστών στην Ε.Ε. Για κάθε ενδεχόμενο η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Μεσογειακό Μέτωπο», που ενώ θα λειτουργεί στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν θα δέχεται παρεμβάσεις από άλλες χώρες.

Το «Μεσογειακό Μέτωπο» έχει αναγγείλει σειρά μέτρων ενάντια στη μετανάστευση: Κοινές περιπόλους στα ανοιχτά της Μάλτας, πρόταση στη Λιβύη να επιτρέπει είσοδο των περιπόλων στα χωρικά της ύδατα για να ανακόπτουν πλοία με μετανάστες καθώς και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των εμπλεκόμενων χωρών, ώστε οι μετανάστες που απελαύνονται από τη μία να χάνουν το δικαίωμα αίτησης ασύλου και στις υπόλοιπες.

Την ίδια στιγμή οι χώρες του «Μεσογειακού Μετώπου» κάνουν λόγο για ενίσχυση των επενδύσεων στις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Δεν πρόκειται όμως σε καμία περίπτωση για μέτρα που θα βοηθήσουν στην εξάλειψη της φτώχειας και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Για άλλη μια φορά το μόνο που τους νοιάζει είναι η διεύρυνση των αγορών και η αύξηση των κερδών των καπιταλιστών της Ε.Ε.

Χριστίνα Καλλιώδη

___________________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα