Μελίσσια: ένας πράσινος λόφος γίνεται παλάτι της Μητρόπολης Κηφισιάς

Της Δανάης Κισκήρα-Μπαρτσώκα

Εδώ και λίγες μέρες, η Μητρόπολη Κηφισιάς έχει ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες στα όρια του ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Πεντέλης.

Αυτό γίνεται για την ανέγερση ιερού ναού 600 τ.μ., που μαζί με τα βοηθητικά κτίρια φτάνει τα 1.000 τ.μ., καταστρέφοντας έναν πράσινο λόφο εκτάσεως 3.000 τ.μ. επί της οδού Διονύσου. Ένα παλάτι θα έλεγε κανείς…

Η έκταση ανήκε παλαιότερα στην Εκκλησία, αλλά στη συνέχεια πέρασε στο Δήμο με σκοπό τη διαμόρφωσή και ανάπλασή του. Ωστόσο, το χρονικό όριο της ανάπλασης βάσει της σύμβασης έληξε και η Εκκλησία πήρε το λόφο πίσω.

Ο Δήμος ωστόσο, έχοντας κάνει κάποιες (έστω και στοιχειώδεις) εργασίες ανάπλασης είχε δικαίωμα να διεκδικήσει το λόφο δικαστικά. Ωστόσο, προτίμησε να μην ασκήσει κανένα νόμιμο δικαίωμά του προκειμένου να κρατήσει το λόφο, παραχωρώντας έτσι στην ουσία απλόχερα στην Μητρόπολη μια τεράστια έκταση για να χτίσει το παλάτι της.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν καθημερινά να αποτρέψουν τις μπουλντόζες που έχουν πιάσει δουλειά, με την παρουσία τους στο σημείο, μαζεύοντας υπογραφές ενώ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους τη μάχη για τη σωτηρία του λόφου, ακόμα και δικαστικά (ήδη έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο). Βρίσκονται κάθε πρωί στο σημείο και καλούν σε βοήθεια όλους τους ευαισθητοποιημένους με το περιβάλλον ανθρώπους.

Σύντομα θα επανέλθουμε στο θέμα με εκτενέστερα άρθρα και συνεντεύξεις κατοίκων.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο από την καταστροφή.

###YOUTUBEVIDEO###

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα