Μέλη του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Σισμανόγλειο, ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιολογίας ενάντια στη Ν. Πορεία

Η παράταξη του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ στο Σισμανόγλειο, σε ένα αψυχολόγητο, σχεδόν, ξέσπασμα ενάντια στα στελέχη της Ν. Πορείας (που αποτελείται από στελέχη του Ξ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κυκλοφόρησε ανακοίνωση στους χώρους του νοσοκομείου κατηγορώντας τη Ν. Πορεία για "εργατοπατέρες", "πάτρωνες", "φασίζουσα συμπεριφορά" και διάφορα άλλα παρόμοια, ρίχνοντας το επίπεδο της αντιπαράθεσης, πραγματικά στο επίπεδο της λάσπης. Η Ν. Πορεία απάντησε με δική της ανακοίνωση, την οποία και παραθέτουμε. Στη συνέχεια παραθέτουμε και την ανακοίνωση της ΑΝΑΓΚΙ του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

νέα πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση

ΧΑΣΑΝΕ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ 
Ή Η ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ. ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ;

Κάθε μέτρο φαίνεται να έχουν χάσει τα στελέχη της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ μετά την καταγγελία που κυκλοφόρησαν στο νοσοκομείο την Παρασκευή 1 Ιουλίου. «Εργατοπατέρες, νεποτισμός, πατρονάρισμα, φασίζουσα αντίληψη, άρρωστος – εγωιστικός εξτρεμισμός, κλπ». Αυτές είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν εναντίον της Ν. Πορείας γιατί όπως λένε στο έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου δήθεν κάναμε «επίθεση φραστική στους παρευρισκόμενους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας (Τ.Υ.)».

 

Ας δούμε τι έγινε σ΄ αυτό το έκτακτο Δ.Σ. του σωματείου. Σε συζήτηση που έγινε για την Τ.Υ. και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα των θερμαστών, το Δ.Σ. συζήτησε την καταγγελία 5 συναδέλφων της Τ.Υ. οι οποίοι κατήγγειλαν ότι παρανόμως μετακινείται στους θερμαστές συνάδελφος υδραυλικός, με απόφαση Διοικήτριας, διότι όπως υποστήριξαν ο εν λόγω υπάλληλος δεν έχει εργαστεί ούτε ώρα ως θερμαστής και άρα η βεβαίωση προϋπηρεσίας που έλαβε από  τον πρώην Διευθυντή της Τ.Υ. είναι παράνομη.

 

Το Δ.Σ. του σωματείου, ως όφειλε, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την διερεύνηση της καταγγελίας των συναδέλφων και εάν αποδεικνύονταν ορθή τότε θα κατάγγελλε προς όλους τους αρμόδιους το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν αναλογούσαν. Στη συζήτηση που έγινε η Ν. Πορεία, ως όφειλε, έθεσε μια σειρά από ερωτηματικά, με σκοπό να κατανοήσουμε καλύτερα το θέμα και να είμαστε σίγουροι για τα επόμενα βήματα, μην τυχόν εκτεθούμε. Αυτό ενόχλησε την ΠΑ.Σ.Κ.Ε η οποία μας προκάλεσε ότι με τη στάση μας παίρνουμε θέση υπέρ του συγκεκριμένου συνάδελφου που μετακινείται  κι ενάντια στους συνάδελφους που ζήτησαν από το Δ.Σ. να παρέμβει για το θέμα – πράγμα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

 

Αυτή η στάση της ΠΑ.Σ.Κ.Ε, μας υποχρέωσε να απευθυνθούμε προς τους εργαζόμενους και να τους ρωτήσουμε εάν μέχρι τότε και όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ν. Πορεία στήριζε ή όχι τους εργαζόμενους της Τ.Υ. και εάν αυτό το έκαναν όλες οι παρευρισκόμενες παρατάξεις, μιας και οι εργαζόμενοι της Τ.Υ. ήξεραν καλά την απάντηση. Και  βεβαίως χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε μια φορά το «ΕΓΩ» και ο τρόπος που περιγράφει η ανακοίνωση της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ. Αν αυτό, τα στελέχη της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ το θεώρησαν ότι ήταν «μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση, ότι θεωρούμε την Τ.Υ. φέουδο μας, κλπ» φτάνοντας να το χαρακτηρίσουν φασιστικό και εξτρεμιστικό, τότε πράγματι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο εσωτερικό της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ και καλά θα κάνουν οι συνάδελφοι να το κοιτάξουν!

 

Αν αυτό το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι μαζί με τους ανθρώπους της κυβέρνησης στο σωματείο μας, δηλαδή τα στελέχη της ΠΑ.Σ.Κ.Ε, στήριξαν το κλείσιμο της επίσχεσης εργασίας, χωρίς να αφήσουν καν την συνέλευση να ψηφίσει, ή ότι τώρα απαντούν ως συνήγοροι της ΠΑΣΚΕ, ας το εντοπίσουν και να προσπαθήσουν να το διορθώσουν αντί να βρίζουν τη Ν. Πορεία και να ρίχνουν τόσο το επίπεδο.

 

Έχουμε όμως υποχρέωση να θέσουμε κι ένα άλλο ερώτημα στην ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ. Αλήθεια, ποιοι μιλούν στο όνομα της «συνοχής και ενότητας» του συνδικαλιστικού κινήματος και καταγγέλλουν εμάς σαν διασπαστές; Η ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ – Κ.ΚΕ είναι που μιλά για ενότητα; Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ δεν είναι που ποτέ δεν καταδέχεται να κατέβει μαζί με τους άλλους εργαζόμενους σε μια κοινή πορεία ή συγκέντρωση, γιατί όλοι οι άλλοι είμαστε «πουλημένοι»; Που ακόμα και στις κινητοποιήσεις του Συντάγματος, των Αγανακτισμένων, που κατέβηκαν μέχρι και μισό εκατομμύριο κόσμος, δεν καταδέχτηκε να πάει καθώς η επίσημη θέση του ΚΚΕ είναι πως εκεί συγκεντρώνονται μικροαστοί, πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ακροδεξιοί, και άρα οι «ταξικές δυνάμεις του ΚΚΕ» δεν έχουν θέση εκεί; Αυτή η ΑΝΑΓΚΙ, του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, μας μιλά για ενότητα;  Υ.Γ. Συνάδελφοι της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ, σας παρακαλούμε μην ξαναχρησιμοποιήσετε λέξεις που δεν γνωρίζετε το νόημα τους !!!

Νεποτισμός(*): οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους. (Μπορείτε να μας πείτε ποιους φίλους και ποιους συγγενείς έχουμε βολέψει; Μήπως πρέπει κάποιοι άλλοι να κοιταχτούν στον καθρέπτη;)

Πάτρωνας(*): Προστάτης (…)

Φασίζουσα αντίληψη(*): χαρακτηρισμός αυταρχικής ενέργειας, ή καταπιεστικής πράξης, δεσποτικής συμπεριφοράς (μήπως τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας θυμίζουν κάτι; Μήπως πάλι κάποιοι άλλοι πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέπτη;)!

(*) Από το: www.live-pedia.gr (Ιστοσελίδα Ερμηνευτικού Λεξικού)

 

 

__________

 

H ανακοίνωση της ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ.

Οι εργατοπατέρες είναι εδώ…

 

Μετά από ενυπόγραφη καταγγελία των εργαζομένων στην Τ.Υ. στο σωματείο, για υπηρεσιακό θέμα που τους αφορά, συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στις 30/6/11.

 

Προς έκπληξη (κατάπληξη) και απορία όλου του Δ.Σ. και των παρευρισκόμενων εργαζομένων, οι εκπρόσωποι της Ν. Πορείας (Μαλίνογλου-Κυριαζίδης), προχώρησαν σε μια άνευ προηγουμένου φραστική επίθεση εναντίον των εργαζομένων, θεωρώντας προφανώς την Τ.Υ. φέουδο τους και τους εργαζόμενους πιόνια, που πρέπει να αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά  από αυτούς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Εγώ που σας στηρίζω τόσα χρόνια…

Εγώ που ανέδειξα τα προβλήματα σας…

Εγώ…Εγώ…και τώρα ζητάτε στήριξη από αυτούς;;»

 

Καταγγέλλουμε σ’ όλους τους εργαζόμενους τέτοια νοσηρά φαινόμενα συνδικαλιστικής συμπεριφοράς, που αποκαλύπτουν τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ, το ΠΑΤΡΟΝΑΡΙΣΜΑ αλλά ακόμα χειρότερα την ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ αντίληψη, ότι χωρίς την άδεια της Ν. Πορείας δεν πρέπει να πράττουν οι εργαζόμενοι.

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση και είναι αντίθετες με την συνδικαλιστική συμπεριφορά που στοχεύει στην ενότητα και την συνοχή των εργαζομένων.

 

Αντίθετα, αυτός ο άρρωστος-εγωϊστικός εξτρεμισμός υποδαυλίζει τις έριδες, προκαλώντας διασπαστικές τάσεις στις τάξεις των εργαζομένων…

 

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;

 

Ο εργατοπατερισμός είναι μια παλιά ασθένεια του συνδικαλιστικού κινήματος, που μας οδήγησε στη σημερινή αποσύνθεση.

 

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

 

 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής