Μεγάλη συμμετοχή στη Συναυλία Αλληλεγγύης της No Burn

1.000 ευρώ θα γίνουν λάδι για τους πυρόπληκτους των Ροβιών

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών NO BURN

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Σαββάτου στο ειδυλλιακό Θεατράκι του Αναύρου. Τα τέσσερα μουσικά σχήματα μάς πρόσφεραν απλόχερα 5 ώρες εξαιρετικής μουσικής και όλοι μας νοιώσαμε λίγο πιο άνθρωποι αυτή τη βραδιά αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Το μήνυμα για τη συναυλία αλληλεγγύης είχε διαδοθεί στην πόλη μέσα σε μια μόνο βδομάδα και η ανταπόκριση των Βολιωτών ήταν άμεση και συγκινητική. Η συμμετοχή δεν μπορεί να εκτιμηθεί αριθμητικά, μιας και ο κόσμος συνέχισε να συρρέει καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά η επιτυχία της βραδιάς αντικατοπτρίζεται στα περίπου 1.000 ευρώ που έμειναν καθαρά στο ταμείο μας για την αγορά ελαιόλαδου για τους πυρόπληκτους των Ροβιών.

Η παρουσία όμως του κόσμου σηματοδοτεί και κάτι πολύ πιο σημαντικό κι ελπιδοφόρο: Η συνειδητοποίηση ότι είναι ίδιες οι πολιτικές που καίνε τα δάση, τα σκουπίδια και τις ζωές μας, και η επίγνωση ότι μόνο μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και διαρκή αγώνα, με αλληλεγγύη και σεβασμό στο διαφορετικό, μπορούμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε πίσω τις ζωές και την ελευθερία μας, μετατρέπονται σε συλλογική συνείδηση μέρα με τη μέρα, πράξη με την πράξη.

Για αυτήν τη συνείδηση είναι που όλοι εμείς, που αντιστρατευόμαστε ενεργά την εκποίηση του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας, των εργασιακών δικαιωμάτων, των κοινωφελών αγαθών (νερό, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες), του πολιτισμού, και τελικά την εκποίηση της ίδιας μας της ζωής στο μεγάλο ανθρωποφαγικό κεφάλαιο, οφείλουμε να παραμένουμε ενεργοί, μαχητικοί, με διάθεση συνεργασίας και ανοιχτά μυαλά και χέρια. Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.

Για λίγες ακόμα ημέρες θα δεχόμαστε συνεισφορές για την αγορά ελαιόλαδου (Αλέκος Χατζηχαραλάμπους, τηλ. 6978 443183), που θα μεταφέρουμε εμείς στις Ροβιές και θα διανεμηθεί κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας με το Τοπικό Συμβούλιο του Χωριού. Θα ενημερώνουμε για την εξέλιξη της δράσης με φωτογραφίες και υλικό μέσα από τη σελίδα μας στο facebook και με ανακοινώσεις στον Τύπο. 

Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών

[email protected], facebook.com/VolosNoBurn

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα