Μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμός και στο 3ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας στο χώρο «Rosa Parks»

Την Κυριακή 15/4, πραγματοποιήθηκε στο χώρο «Rosa Parks» το 3ο εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας που διοργανώθηκε από το σχήμα «Μαχητικές & Ελεύθερες». Συμμετείχαν 22 άτομα και θυμηθήκαμε όσα είχαμε διδαχθεί στα δύο προηγούμενα εργαστήρια, αλλά και νέες τεχνικές.

Θυμηθήκαμε την άμυνα «360», η οποία είναι άμυνα σε κυκλικές επιθέσεις ή χαστούκια και η πιο βασική του κραβ μαγκά με αντεπίθεση στη μύτη και τα γεννητικά όργανα. Επίσης, μάθαμε τεχνικές για τον μπροστινό στατικό πνιγμό, κάτι από το οποίο κινδυνεύουν περισσότερο οι γυναίκες, με απεμπλοκή από τη λαβή, χρησιμοποιώντας το γόνατο και αντεπιθέσεις.

Άλλες τεχνικές ήταν η απεμπλοκή από αρπάγματα χεριών που χρησιμοποιούνται ως soft solution, δεν έχουν δηλαδή αντεπίθεση και είναι για περιπτώσεις που χρειάζεται απλώς να απεμπλακείς από μια δυσάρεστη κατάσταση.

Πολλές φορές χρησιμοποιείται σε γνωστά σου άτομα που για κάποιον λόγο έχετε εμπλακεί σε καβγά, εξού και λέγεται soft solution. Το hard solution, δηλαδή η αντεπίθεση χρησιμοποιείται σε άγνωστα άτομα που είναι πιο πιθανό να θέλουν να σου κάνουν κακό.

Όλες είχαμε πολλά να μάθουμε και να μοιραστούμε και ανυπομονούμε για το επόμενο!

Επόμενο μας ραντεβού την Κυριακή 29/04 στις 18.00!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής