Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Κσάμα Σαγουάντ στο Σιάτλ

Του Νίκου Κοκκαλη

Στις 6/6 πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της σ. Κσάμα Σαγουάντ, με πάνω από 900 συμμετέχοντες.[1] Η Κσάμα, μέλος της «Σοσιαλιστικής Εναλλακτικής» (αδελφή οργάνωση του «Ξ» στις ΗΠΑ) και δημοτική σύμβουλος στην πόλη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο [2] δίνει τη μάχη της επανεκλογής της, έχοντας πίσω της έναν ιδιαίτερα πλούσιο απολογισμό κινηματικής δράσης.

Σε περίπου δύο μήνες οι εκλογές για τη θέση την οποία κατέχει αυτή τη στιγμή η σ. Κσάμα στο δημοτικό συμβούλιο θα επαναληφθούν. Η εκστρατεία επανεκλογής της έχει ξεκινήσει δυναμικά, με πρώτη μεγάλη συγκέντρωση αυτή που διοργανώθηκε στις 6/6. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η βουλευτής του «Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας»(αδελφή οργάνωση του «Ξ» στην Ιρλανδία) Ρουθ Κόπινγκερ, ο ακτιβιστής δημοσιογράφος Κρις Έτζες, αλλά και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και τοπικών κινημάτων.

Όλο το τελευταίο διάστημα, η Κσάμα έχει αξιοποιήσει τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο για να ενισχύσει το χτίσιμο των αγώνων στην περιοχή. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη του κινήματος για την καθιέρωση κατώτατου μισθού ύψους 15 δολαρίων την ώρα στον ιδιωτικό τομέα,[3] ενώ είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας και τους αγώνες για τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων και της ρατσιστικής βίας.

Παράλληλα, αξιοποιώντας τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο παλεύει για το αίτημα μαζικής κατασκευής φτηνών και αξιοπρεπών σπιτιών στην πόλη και την επιβολή πλαφόν στα ενοίκια, αλλά και τη δημιουργία ενός φτηνού και αξιόπιστου συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η επανεκλογή της σ. Κσάμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα ενισχύσει τη διαφύλαξη των μέχρι στιγμής κεκτημένων και παράλληλα θα εξασφαλίσει ότι η φωνή της «άλλης Αμερικής», αυτής των φτωχών, των μαύρων, των καταπιεσμένων, θα ακούγεται όλο και δυνατότερα.

_____________
1. http://www.socialistalternative.org/2015/06/08/video-rally-re-elect-socialist-kshama-sawant/
2. https://xekinima.org/arthra/view/article/ipa-i-ksama-sagoyant-kerdise-ti-maxi-sto-siatl/
3. https://xekinima.org/arthra/view/article/siatl-megali-niki-toy-kinimatos-gia-15-dolaria-tin-ora/
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,115ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
401ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής