Μεγάλη επιτυχία του αντιφασιστικού κινήματος στην Καλαμάτα!

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

Το Σάββατο 20 Ιούλη αντιφασίστες/τριες από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν τους στην πόλη της Καλαμάτας. Το ιστορικό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει φασιστικό φεστιβάλ στις 3 και 4 Αυγούστου στο λιμάνι της πόλης. Τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεσα, καθώς μια σειρά από φορείς, συλλογικότητες, σωματεία κλπ έκαναν ξεκάθαρο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα. Αλλά και στην Αθήνα πολλοί αλληλέγγυοι/ες κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τους σ. της Καλαμάτας.

Το αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η απόφαση, από το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, για τη ακύρωση του φασιστοφεστιβάλ. Είναι δεδομένο ότι αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις που υπήρξαν, οι Χρυσαυγίτες θα έκαναν ανενόχλητοι το φεστιβάλ τους.

Στα πλαίσια των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων είχε προγραμματιστεί πορεία για το περασμένο Σάββατο, η οποία ασφαλώς δεν ακυρώθηκε. Σχεδόν 3.000 άτομα (αριθμός πρωτοφανής για την πόλη) γέμισαν τους δρόμους της Καλαμάτας με αντιφασιστικά συνθήματα!

Από την άλλη, περίπου 50 Χρυσαυγίτες παρέμεναν «ταμπουρωμένοι» στα γραφεία της οργάνωσής τους. Αυτή είναι η διαφορά. Από τη μια η κοινωνία της Καλαμάτας μαζί με αλληλέγγυους από άλλες πόλεις και από την άλλη οι «παλληκαράδες» Χρυσαυγίτες που επιλέγουν να επιδείξουν την «πυγμή» τους απέναντι σε ανυπεράσπιστους μετανάστες ή μεμονωμένα άτομα.

Η ακύρωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής και η δυναμική πορεία του Σαββάτου δείχνει ότι το αντιφασιστικό κίνημα, κινούμενο με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο, μπορεί να πετύχει νίκες.

Το ζήτημα ασφαλώς δεν τελειώνει εδώ. Οι Χρυσαυγίτες εμφανίζονται σε μια σειρά από πόλεις και περιοχές και επιδιώκουν να χτίσουν τις δυνάμεις τους.

Χτίζοντας μαζικές αντιφασιστικές επιτροπές, μαζί με εργατικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,221ΥποστηρικτέςΚάντε Like
996ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
420ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα