Μεγάλη επιτυχία της Νέας Πορείας σε εκλογές στο Σισμανόγλειο

Η ΝΠ πορεία ανέβασε τα ποσοστά της από 15% σε 22,4% μέσα σε διάστημα 9 μηνών. Του Νίκου Μαλίνογλου, μέλους του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

Στις εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του Σισμανόγλειου η Νέα Πορεία ήταν η μόνη παράταξη η οποία ανέβασε τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές για το σωματείο που έγιναν εννιά μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβρη του 2004 .

Οι εκλογές έγιναν την Δευτέρα 19/9. Η Νέα Πορεία πήρε 110 ψήφους και 22,4%, χάνοντας την δεύτερη θέση από την παράταξη της Ν.Δ. για 11 μόνο ψήφους.

Οι άλλες παρατάξεις πήραν τα ακόλουθα αποτελέσματα

– ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) 37,8%

– ΔΑΚΕ (ΝΔ) 24,5%

– ΑΝΑΓΚΙ (ΠΑΜΕ / Κ.Κ.Ε.) 14,9%

Ο βασικός χαμένος των εκλογών ήταν η ΔΑΚΕ η οποία έπεσε από 33,9% τον προηγούμενο Δεκέμβρη στο 24,5% τώρα.

H Nέα Πορεία αύξησε τα ποσοστά της κατά 7,5% περίπου, από 15% σε 22,4%.

Η ΠΑΣΚΕ έμεινε στάσιμη (37,1% το Δεκέμβρη του 2004), όπως και η ΑΝΑΓΚΙ, του ΠΑΜΕ/Κ.Κ.Ε, (14,2% τον προηγούμενο Δεκέμβρη).

Η κατακόρυφη πτώση της ΔΑΚΕ δεν οφείλεται βέβαια πουθενά αλλού παρά στα ψέματα και στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. που οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στην απόγνωση και στην αγανάκτηση.

Τα αποτελέσματα της Νέας Πορείας δείχνουν πως όταν υπάρχει αριστερή διέξοδος οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις κυβερνητικές παρατάξεις, τον δικομματισμό και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Είναι έτοιμοι να αντισταθούν στις πιέσεις, τις ψεύτικες υποσχέσεις και την προσπάθεια να εξαγορασθεί η ψήφος τους.

Η αδυναμία της ΑΝΑΓΚΙ να αξιοποιήσει τη φθορά της Ν.Δ. δείχνει τη λαθεμένη προσέγγιση, συνδικαλιστικά και πολιτικά αυτού του χώρου ( Κ.Κ.Ε.) που προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν η μόνη αγωνιστική και ταξική πρόταση στους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα καθώς στη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου η ΑΝΑΓΚΙ αναλώθηκε σε ένα βρώμικο πόλεμο λάσπης ενάντια στη Νέα Πορεία, η ψήφος των εργαζομένων δείχνει πως τέτοιες μέθοδοι δεν περνάνε και δεν πείθουν.

Σε ένα γενικότερο επίπεδο τα αποτελέσματα δείχνουν πως για την κυριαρχία του δικομματισμού δεν φταίνε οι εργαζόμενοι που «δεν καταλαβαίνουν» αλλά φταίνε τα κόμματα της αριστεράς που δεν μπορούν να τους πείσουν.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα