Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης της εκστρατείας της YRE «έχουμε ένα όνειρο» για τα παιδιά των μεταναστών

<br/>

<br/>

<br/>

<br/>

«Με λένε Άλντρι, είμαι 19 χρονών, γεννήθηκα στην Αλβανία, μεγάλωσα και ζω εδώ…».

«Με λένε Πέγκι, είναι 14 χρονών, οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία, γεννήθηκα εδώ…».

Ανεβασμένοι πάνω σε καρέκλες και φωνάζοντας αυτά τα λόγια, οι φιγούρες των 7 παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, σήμαναν την έναρξη του παράστασης που ετοίμασε η θεατρική ομάδα της YRE με αφορμή την εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 11 Απρίλη στη Δημ. Αγορά της Κυψέλης.

Εκτός από το θεατρικό, την εκδήλωση γέμιζαν ο πλούσιος μπουφές, το παζάρι οικονομικής ενίσχυσης, η έκθεση φωτογραφίας και φυσικά η συναυλία με τους:

* OUT OF AFRICAANS * MEDUSA’S GAZE * Ω-MEGA * ANOTHER LITTLE GIRL UNDER THE SEA * NOU SPECUL * ALDRI + NIKOS.

Για τον μπουφέ ευχαριστήσαμε όσους δούλεψαν σκληρά: την Μαρία Οχιλέμπο, την Τουνράγιο Ολαντέγιο, την Έλεν Φαλούι, την Ζίνα Αζαμπί, την Άννα Ιντόου, τον Κουμάρ, την Μαγιουρί και τον Πρασάντ.

Ήταν σίγουρα η πιο πετυχημένη εκδήλωση της εκστρατείας της YRE «ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ» για τα παιδιά των μεταναστών, με τον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτο. Σαν να ήθελαν όλοι αυτοί, γονείς μετανάστες με τα παιδιά τους, εκατοντάδες μαθητές και νέοι άνθρωποι, σύντροφοι και συντρόφισσες, κόσμος της γειτονιάς, να δώσουν σάρκα και οστά στο κάλεσμα με το οποίο έκλεινε η προκήρυξη που προπαγάνδιζε την εκδήλωση:

«Γι’ αυτό σας καλούμε στην εκδήλωση μας για να ενώσουμε τις φωνές μας και να δείξουμε σ’ αυτούς που αποτελούν τους κυβερνώντες μας, πως είμαστε πολλοί και πολλές και πως θα συνεχίσουμε μέχρι κανένας μας να μην έχει λιγότερα δικαιώματα από αυτά που μας αξίζουν!».

Συνεχίζουμε!

Υ.Σ.: για αντιρατσιστικές ειδήσεις και νέα να επισκέπτεστε συχνά www.yregreece.blogspot.com.

7,126ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής