Μεγαλειώδης κινητοποίηση των φοιτητών την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη!

Γιώργος Φράγκος, φοιτητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Μυτιλήνη

Την Πέμπτη 25/2 φοιτητές/τριες στη Θεσσαλονίκη έδωσαν ακόμη μια φορά το παρών στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων. Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μετά τις συλλήψεις φοιτητών αλλά και την κατάπτυστη στάση του Πρύτανη, οι φοιτητές συνεχίζουν να διεκδικούν και να προχωρούν σε συλλογικές δράσεις ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Κεραμέως, ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία. 

❗Πολλές χιλιάδες φοιτητές με δυναμισμό και παλμό ,ξανά στους δρόμους! Η καταστολή τους δεν μας σταματά! 📌Έξω η αστυνομία από τις σχολές! 📌Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία! 📢 Ούτε βήμα πίσω!

Δημοσιεύτηκε από Νεολαία Ξεκίνημα / Neolaia Xekinima στις Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούσαν για συγκέντρωση στην Πρυτανεία, που ακόμα και σήμερα τελεί υπό κατάληψη. Να θυμίσουμε ότι μια μέρα πριν καθηγητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ είχαν προβεί σε διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Πρυτανείας, καταδικάζοντας όσα συνέβησαν με την εισβολή των ΜΑΤ και της αστυνομίας στον χώρο και κάνοντας ξεκάθαρο, πως είναι δίπλα στους φοιτητές και στηρίζουν τα αιτήματά τους, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νέος νόμος και ρίχνοντας ευθύνες στον Πρύτανη, που έβαλε μέσα την αστυνομία.

Κατά την συγκέντρωση των Φ.Σ. ακούστηκαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της καταστολής αλλά και κατά του Πρύτανη Παπαϊωάννου.

Στην πορεία συμμετείχαν πολλές χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, νέοι/νέες αλλά και σωματεία εκπαιδευτικών και καθηγητών.

Η πορεία είχε παλμό και δυναμική αλλά και υποστήριξη απ’ τον κόσμο, με χειροκροτήματα από τους δρόμους που περνούσε. Για άλλη μια φορά είδαμε την κοινή στάση και συμπόρευση των φοιτητικών δυνάμεων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί. 

Οι διασπαστικές τακτικές είναι εμπόδιο για το κίνημα και τα πολλά καλέσματα για την ίδια μέρα δημιουργούν μπέρδεμα. Η συνεργασία, ο συντονισμός και η ενωτική δράση είναι στοιχεία θετικά και απαραίτητα για τις κινητοποιήσεις. 

Δεν μας τρομοκρατούν!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον αυταρχισμό, ενάντια στο νόμο Κεραμέως. Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές! Θέλουμε σχολές ανοιχτές και δημοκρατικές. Το θέμα δεν αφορά μόνο τα πανεπιστήμια και την παιδεία. Η εξάπλωση της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Φοιτητές κι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα, που σαπίζει την κοινωνία! 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής