Με μεγάλη πλειοψηφία ο σ. Ν. Μαλίνογλου, εκπρόσωπος εργαζομένων στο Σισμανόγλειο

Με μεγάλη πλειοψηφία που έφτασε το 44% ο συνάδελφος Νίκος Μαλίνογλου, υποστηριζόμενος από τις συνδικαλιστικές κινήσεις «Νέα Πορεία – Σισμανογλείου/Αμ. Φλέμινγκ» και «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης» εκλέχτηκε εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ είχε μια μικρή άνοδο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μια κυβερνητική παράταξη που μπορεί άνετα να τάζει ή να απειλεί ανάλογα τους εργαζόμενους, ενώ η ΔΗΣΥ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΚΕ) έπαθε πραγματική πανωλεθρία, πέφτοντας στο 12%. Ειδικά για την τελευταία που για χρόνια αποτελούσε κράτος εν κράτει, έλυνε κι έδενε, απειλούσε και εκβίαζε, το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα του 2012): 

ΨΗΦΗΣΑΝΤΕΣ: 626 (597)

Μαλίνογλου Νίκος (Νέα Πορεία & Α.Κ.Ε) : 274 – 44%
(92 – 15%)

Μπίνας Γιώργος (ΔΑΚΕ) : 185 – 29%
(142 – 23%)

Μεταξάκης Μιχάλης (ΔΗ.ΣΥ πρώην ΠΑΣΚΕ): 75 – 12%
(202 – 33%)

Παπαχρήστος Κώστας (ΑΝ.ΑΓ.ΚΙ – ΠΑΜΕ/ΚΚΕ): 58 – 9%
(90 – 15%)

ΛΕΥΚΑ – ΑΚΥΡΑ: 34 – 5%

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν να επιβραβεύουν τους αγωνιστές με συνεπή μαχητική στάση.

Όσο και αν η ικανοποίηση είναι μεγάλη από την ήττα των κυβερνητικών-μνημονιακών παρατάξεων και την πανωλεθρία της ΠΑΣΚΕ, δεν μπορεί κανείς να μην θλίβεται από την εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, το οποίο, σε τέτοιες συνθήκες δε μένει ούτε καν καθηλωμένο. Αντίθετα χάνει σημαντικές δυνάμεις (από 15%  το 2012 έπεσε στο 9%) σε σχέση με το παρελθόν.

Το ΚΚΕ πληρώνει το κόστος για την εντελώς λαθεμένη πολιτική του απομονωτισμού του, της άρνησης του να συνεργαστεί με οποιονδήποτε στο όνομα μιας υποτιθέμενης «επαναστατικής καθαρότητας».

Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο κόσμος του ΚΚΕ, τον οποίο θέλουμε συναγωνιστή στις μάχες που δίνει το μαζικό κίνημα να καταλάβει το λάθος αυτής της πολιτικής. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα