Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας…

Της Αναστασίας Στρατάκου

Μπήκαμε ήδη στο πρώτο μήνα της άνοιξης και τα ιδιωτικά κανάλια άρχισαν να προβάλουν τις διαφημίσεις των ριαλιτοπαιχνιδιών που θα μας σερβίρουν αυτή την περίοδο. Αυτά που μας ετοιμάζουν δεν διαφέρουν ουσιαστικά σε τίποτα από αυτά που έχουν ήδη παιχτεί και για το λόγο αυτό θα ήταν περιττό να κάνουμε κάποιο σχόλιο.

Αξίζει, όμως, να σταθούμε λίγο σε ένα νέο ριάλιτι του οποίου η διαφήμιση καλεί τις νοικοκυρές να ¨σπάσουν τα δεσμά τους" και να "δείξουν την αξία τους" αλλάζοντας θέση με μια άλλη νοικοκυρά!!! Όχι δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για τη σύγχρονη αντίληψη για τη θέση της γυναίκας όπως αυτή προβάλεται κατά κόρον από τα Μ.Μ.Ε. Η γυναίκα σήμερα είναι επιφορτισμένη με όλους αυτούς τους ρόλους που της επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ¨εργαζόμενη μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό, καλή μητέρα και σύζυγος¨, ενώ έχει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει σεξιστικές διακρίσεις σε βάρος της, είναι το πρώτο θύμα της ανεργίας κ.ο.κ.

Αλλά σύμφωνα με τους εμπνευστές του ριαλιτοπαίχνιδου δε χρειάζεται να παλέψει για να άρει τα αίτια της κατάστασης της, να αναβαθμίσει την κοινωνική θέση της και να δώσει στους ρόλους της διαφορετικό περιεχόμενο. Μπορεί να πραγματώσει την απελευθέρωση της φεύγοντας από τη μια κατσαρόλα και πηγαίνοντας σε μία άλλη! Λοιπόν γυναίκες όλου του κόσμου ενωθείτε, η κατσαρόλα σας περιμένει!!! Όσες όμως δεν μασήσατε προετοιμαστείτε για τους δύσκολους κοινωνικούς αγώνες που μας περιμένουν.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής