Μαζική και μαχητική η Συνέλευση της Πόλης Ανάποδα, στον δρόμο για τις δημοτικές εκλογές!

Του σ. Θανάση Μαρίνη, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου και μέλους της συλλογικής εκπροσώπησης του δημοτικού σχήματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης «Η Πόλη Ανάποδα», για τη Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Οι τελευταίες εκλογές αποτέλεσαν μια σημαντική ήττα για την αριστερά και τις δυνάμεις του κινήματος. Η απογοήτευση και η αποστράτευση είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Απαιτούνται από την πλευρά μας σοβαρές απαντήσεις και προωθητικές προτάσεις. 

Η «Πόλη Ανάποδα» δείχνει έναν δρόμο ανασυγκρότησης της Αριστεράς, των δυνάμεων του αγώνα, της κοινωνίας που αντιστέκεται, των ανθρώπων που θέλουν να πάρουν πίσω τις ζωές και τις πόλεις τους.

Τι κάνουμε και φαίνεται να δουλεύει:

  • Κάνουμε πράξη τη συνεργασία της Αριστεράς και των αγωνιστών/αγωνιστριών της βάσης και βάζουμε έμφαση στη συμμετοχή και τη δράση.
  • Έχουμε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες θέσεις, αιτήματα, διεκδικήσεις.
  • Έχουμε παρουσία στις γειτονιές, σύνδεση με τους κατοίκους, χτίσιμο σχέσεων με τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη, ενώ συμβάλλουμε στην οργάνωση των τοπικών κινημάτων και διεκδικήσεων.
  • Και σαν αποτέλεσμα, με τις πρωτοβουλίες μας, καταφέρνουμε να σημειώσουμε νίκες. Οι αγώνες μας έχουν διάρκεια, καλό σχέδιο, κλιμάκωση και – κυρίως –  εμπλοκή των κατοίκων.
  • Έχουμε σαν βασική μας αρχή τη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία του σχήματος, ενός σχήματος που έχει φρεσκάδα και μαχητικότητα. 

Η Τρίτη 4 Ιούλη, ήταν μια πολύ όμορφη μέρα. Μέσα στο κατακαλόκαιρο μαζευτήκαμε πάνω από 200 άτομα για να συζητήσουμε για τις θέσεις του σχήματος. Καταλήξαμε σε ένα αρκετά πλήρες και ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και πολλά χρόνια (δείτε τη -σχεδόν- τελική του μορφή, εδώ). Αυτό είναι προϊόν σκληρής δουλειάς, θεωρητικής αλλά και πρακτικής, παρουσίας μας, δηλαδή, στον δρόμο και τις γειτονιές.

Στις εκλογές του Οκτώβρη χρειάζεται να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το σχήμα, να διαδώσουμε τις θέσεις και προτάσεις του, μιλώντας με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η Πόλη Ανάποδα πρέπει να είναι ενισχυμένη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι κρίσιμο για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Το πρόγραμμα είναι διαρκής διάλογος με την κοινωνία. Πέρα από ριζοσπαστικό είναι κρίσιμο να μπορεί να γίνει κατανοητό και έτσι να οδηγεί σε μαζική δράση. Κάνουμε προτάσεις προς τα κινήματα, παίρνουμε feedback, διορθώνουμε και κατεβάζουμε πρόταση εκ νέου. Στόχος μας η ριζοσπαστικοποίηση των κατοίκων και η κινητοποίησή τους. Η πόλη ανάποδα

Δημοσιεύτηκε από Marinis Thanasis στις Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα