Μαζικές κινητοποιήσεις μαθητών των ΕΠΑΛ στο Βόλο για τα σχολικά λεωφορεία

Φωτό από την κινητοποίηση.

____________

Σε μονοήμερη κατάληψη και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης προχώρησαν οι μαθητές τεσσάρων ΕΠΑΛ της περιοχής του Βόλου. Στη μαζικότατη συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία και τη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 500 μαθητές από 3 ΕΠΑΛ του Βόλου και 1 της Αγριάς (παραλιακό προάστιο).

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να δρομολογηθούν ξανά τα σχολικά λεωφορεία που μετέφεραν δωρεάν τους μαθητές από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου στα 4 σχολεία. Και πέρσι υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και η δωρεάν μεταφορά με τα σχολικά είχε ξεκινήσει από τα μέσα της χρονιάς και μετά. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε και το πρόβλημα επανήλθε αφού ως τώρα δεν γίνεται δωρεάν μεταφορά μαθητών με σχολικά και οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο στα αστικά ΚΤΕΛ. Η δικαιολογία της Νομαρχίας, που είναι υπεύθυνη για τη δρομολόγηση των σχολικών, ήταν ότι υπάρχει νομική εμπλοκή και δικαστική διαμάχη για τον τρόπο με τον οποίο είχε κλειστεί η προηγούμενη σύμβαση της Νομαρχίας με τα ΚΤΕΛ του Βόλου (που είναι ιδιωτικά).

Οι μαθητές έδωσαν διορία μιας εβδομάδας στη Νομαρχία για να λύσει το πρόβλημα και αν αυτό δεν συμβεί δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες καταλήψεις και πορείες.

Τα συνθήματα ήταν πολλά και δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα των λεωφορείων αλλά αφορούσαν και τα γενικότερα ζητήματα της παιδείας όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υπεράσπιση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Τα μέλη του Μαθητικού Ξεκινήματος έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση την κινητοποίηση και το συντονισμό των τεσσάρων σχολείων, φυσικά μαζί με πολλούς άλλους ανένταχτους μαθητές. Βασική μας προσπάθεια είναι τόσο η επίλυση του συγκεκριμένου «καυτού» προβλήματος των ΕΠΑΛ αλλά και η σύνδεση αυτού του αγώνα με τον γενικότερο αγώνα για δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία. Τέτοιες κινητοποιήσεις έχουν μεγάλη σημασία γιατί δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του αγώνα.

Μαθητικό Ξεκίνημα Βόλου

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
411ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα