Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου – συγκέντρωση στις 25 Νοεμβρίου

Ρεπορτάζ από τις Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου καλούνε σε ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 25/11, στις 18:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για μια κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου και η προετοιμασία για το σκοπό αυτό είναι πολύ εντατική. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, με τα περιστατικά έμφυλης βίας να είναι σε έξαρση. Κι ενώ έχουμε 13 γυναικοκτονίες σε 10 μήνες, η κυβέρνηση αρνείται να αναγνωρίσει τον όρο «γυναικοκτονία» στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, το Σάββατο 13/11, η ομάδα των Μαχητικών και Ελεύθερων Βόλου συναντήθηκε για την κατασκευή πανό και πικετών που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκέντρωση στις 25/11. Συμμετείχαν συνολικά πάνω από 10 άτομα, ενώ γενικότερα βλέπουμε να επικρατεί ένα πολύ θετικό κλίμα όσον αφορά την δραστηριότητα της ομάδας μέσα από παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία του Βόλου για την κινητοποίηση.

Η προετοιμασία για την Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών έχει ξεκινήσει! Το Σάββατο που μας πέρασε,…

Δημοσιεύτηκε από Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021

Οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου ζητάμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη όλων, γυναικών και ανδρών, για να παλέψουμε ενάντια στην έμφυλη βία και την πατριαρχία. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα μαζικό και δυναμικό γυναικείο κίνημα που θα αγωνιστεί ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα κινήματα, θα παλέψει για την ανατροπή του συστήματος που διαιωνίζει την πατριαρχία και την αξιοποιεί όπως το βολεύει.

Καμία άλλη δολοφονημένη!

Απαιτούμε την θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»!

Ραντεβού στις 25/11, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ώρα 18.30.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα