Μαθητές-Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Όλοι στους δρόμους! Με πανεκπαιδευτικό μέτωπο θα νικήσουμε!

Του Γιάννου Νικολάου – ΡΩΓΜΗ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα ιδιωτικά κολλέγια, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι η επίθεση της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Παιδεία πρόκειται να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον όποιο δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα της έχει απομείνει.

Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτήν την επίθεση ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται. Αυτό είναι ένα θετικό πρώτο βήμα και πρέπει να συνεχιστούν.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβρη έδειξαν ότι οι φοιτητές είναι διατεθειμένοι να βγουν και φέτος, για ακόμη μια χρονιά, στους δρόμους αφού πλέον η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη για τα Πανεπιστήμια.

Ήδη οι Σύγκλητοι 3 Πανεπιστημίων έχουν «βγάλει» καταδικαστικές αποφάσεις για την αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων, διάφορα ΤΕΙ έχουν «βάλει λουκέτο» συμβολικά για μια μέρα διαμαρτυρόμενα για την υποχρηματοδότηση, οι μαθητές είναι και πάλι στους δρόμους, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και οι πανεπιστημιακοί έχουν πάρει απόφαση για 2 48ωρες απεργίες 19-20 και 25-26 Νοέμβρη. Όλοι οι χώροι της εκπαίδευσης μοιάζουν με ένα καζάνι που βράζει!

Έχουμε, λοιπόν, τώρα την ευκαιρία όλοι μαζί (μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί) να σταματήσουμε την κοινή επίθεση που δέχεται η παιδεία, με το όπλο μας, το πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Με κοινές απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και πορείες μπορούμε να σταματήσουμε την λεηλασία της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια και τη δημόσια-δωρεάν παιδεία.

Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, χρειάζεται να έχουμε ένα συντονισμένο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες προτάσεις και προοπτική κλιμάκωσης.

Τι προτείνουμε:

1. Μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (6/11), η πορεία του Πολυτεχνείου να δώσει το μήνυμα ότι αν δεν σταματήσει η κυβέρνηση την επίθεση, θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να τη σταματήσουμε εμείς.

2. Μετά το Πολυτεχνείο να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με 2ήμερες καταλήψεις και πορείες τις ημέρες που η ΠΟΣΔΕΠ έχει κηρύξει 48ωρες απεργίες (19-20 και 25-26 Νοέμβρη)

3. Στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει να πάμε σε αγώνα διαρκείας με καταλήψεις, πορείες ανά πόλη και πανελλαδικά, σε συντονισμό με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, τους μαθητές και το εργατικό κίνημα

______________________

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα