«Μας σκάβουν τον λάκκο»: Τώρα είναι η δική μας σειρά να στηρίξουμε τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων!

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Μας σκάβουν τον λάκκο»

Επί 41 χρόνια ο ΣΕΑ (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων) έχει στηρίξει κινήσεις και εκδηλώσεις σε μια πόλη που η ανάγκη για ελεύθερους χώρους και δημόσιο λόγο είναι παραπάνω από έντονη.

Ο εμβληματικός χώρος του ΣΕΑ έχει φιλοξενήσει 100δες εκδηλώσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, φεστιβάλ, ομιλίες, παραστάσεις προσφέροντας στους κατοίκους της πρωτεύουσας έναν χώρο που μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.

Ο ΣΕΑ αυτή την στιγμή απειλείται ανοικτά από την κυβέρνηση. 

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 στις 3 το μεσημέρι η Υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε Απόφαση με θέμα «Ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134 – 136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» και ανακοίνωσε ότι ως τις 9 Οκτωβρίου 2023 ο σύλλογος οφείλει να εκκενώσει το κτίριο που επί 41 χρόνια, με απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, στεγάζει τις δράσεις του Συλλόγου και ουδέποτε αμφισβητήθηκε από καμία κυβέρνηση.

Η πράξη αυτή μάλιστα έχει εκδικητικά και πολιτικά κίνητρα καθώς ο χώρος έχει δεχτεί έντονη κριτική για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που έχει στεγάσει.

Στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε στεγαστεί και η εκδήλωση της δικής μας κίνησης, με τίτλο “Ο πόλεμος για την ενέργεια & τα κινήματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο”. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε μια προσπάθεια να χτιστούν πρακτικά γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών της περιοχής ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την προοπτική μιας εμπόλεμης σύγκρουσης.

Σε έναν σύλλογο που έχει στηρίξει τόσο τα κινήματα ένα ευχαριστώ δεν φτάνει.

Είναι η σειρά μας, ως κινήματα και πρωτοβουλίες να στηρίξουμε και να αγωνιστούμε για τους ελάχιστους προσβάσιμους  χώρους και φορείς που έχουν απομείνει.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα