«Μας σκάβουν τον λάκκο» – 19 Μάρτη: Μέρα δράσης για το περιβάλλον

Δημοσιεύουμε κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Μας σκάβουν τον λάκκο – Kazma Birak – Don’t Dig» (στην οποία συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις από Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο) σε δράσεις για το περιβάλλον την Παρασκευή 19 Μάρτη, με αφορμή την Παγκόσμια Απεργία/Διαμαρτυρία για το Κλίμα (Global Climate Strike) που έχει καλεστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μαζί με τις πρωτοβουλίες σε Τουρκία και Κύπρο οργανώνουμε συμβολικές δράσεις σε μια σειρά πόλεις:

  • Αθήνα- 5μμ Σύνταγμα
  • Θεσσαλονίκη – 5μμ Λευκός Πύργος
  • Βόλος – 6μμ στο Θόλο από την πλευρά της παραλίας
  • Χίος – θα γίνει ανάβαση στο βουνό
  • Κέρκυρα – θα γίνει συμβολική δράση
  • Ηράκλειο – ανάβαση στο βουνό και συμβολική δράση
  • Πρέβεζα – συμβολική δράση στο “οικόπεδο 3”
  • Πετρούπολη (Αθήνα) – συμβολική δράση

Αυτή την Παρασκευή, 19 Μάρτη 2021 έχει καλεστεί μια Παγκόσμια Απεργία/Διαμαρτυρία για το Κλίμα (Global Climate Strike) σε παγκόσμιο επίπεδο από το κίνημα της νεολαίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή (Fridays For Future). 

Η συνεργασία ενάντια στον πόλεμο και τις εξορύξεις «Μας σκάβουν τον λάκκο / Kazma Bırak / Don’t Dig», αφού το συζήτησε στην τριεθνή της συνέλευση με αφορμή και το αρχικό κάλεσμα αλλά και την αγάπη όλων μας για το περιβάλλον, που έχει φτάσει τα όριά του, προσκαλεί και αυτή με τη σειρά της όλες τις περιβαλλοντικές ομάδες να δράσουν με όποιο τρόπο μπορούν αυτή την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο οι κατά τόπους ομάδες θα ετοιμάσουμε πανό/μπάνερ/πλακάτ με ένα κοινό σύνθημα στις δύο γλώσσες που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά κινήματα ανά τον κόσμο 

Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα!
İklimi değil, Sistemi değiştir!
Change the system, not the climate!

και θα πάρουμε τους δρόμους, τους κάμπους και τα βουνά, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα λόγω πανδημίας (ακόμα και  2 άτομα σε κάποιο συμβολικό σημείο ή μια βουνοκορφή είναι πολύ ευπρόσδεκτη δράση) έτσι ώστε να μαζέψουμε υλικό από όλα τα διαφορετικά μέρη και να το δημοσιοποιήσουμε στις τρεις χώρες. 

Καλούμε λοιπόν όλους τους λάτρεις του περιβάλλοντος και όσους εναντιώνονται στις πολεμικές κραυγές, ανάλογα με την δυναμική της κάθε πόλης/συλλογικότητας/ομάδας ανθρώπων, να οργανώσουν ότι μπορούν και να δείξουμε ότι δεν ξεχάσαμε αυτά που γίνονται σε βάρος του περιβάλλοντος και των λαών.

Φυσικά είστε ευπρόσδεκτοι, ακόμα και αν δεν συμμετέχετε στην συνεργασία μας, να γράψετε το κοινό μήνυμα (ολόκληρο ή σε μια μόνο γλώσσα αν υπάρχει πρόβλημα χώρου) και να μας στείλετε μια-δυο φωτογραφίες στο  [email protected] ή στη σελίδα μας στο facebook αλλά το πιο σημαντικό είναι να γίνει δράση και να ακουστούν οι φωνές μας.

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: 
Συνεργασία ενάντια στον πόλεμο και τις εξορύξεις
https://noextractionsnowar.blogspot.com
https://www.facebook.com/noextractionsnowar
[email protected]

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα