«Μαχητικές & Ελεύθερες» Βόλου: Θα καλύψει τις παρανομίες του Μπέου η στοχοποίηση μιας γυναίκας;

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση από τις «Μαχητικές & Ελεύθερες» Βόλου

Απαράδεκτες και προσβλητικές είναι για πολλοστή φορά οι δηλώσεις του δήμαρχου Βόλου απέναντι σε μια γυναίκα. Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν απέναντι στην προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στον Βόλο, την κ. Ρέα Γεωργίου, την οποία αποκάλεσε ευθαρσώς «τόφαλο» (μεταξύ άλλων) σε δήλωσή του στα τοπικά κανάλια. 

Όταν έχεις έλλειψη από επιχειρήματα, βρίσκεις άλλους τρόπους να τραβήξεις την προσοχή και να πάρεις τον κόσμο με το μέρος σου. Οι υβριστικές/προσβλητικές εκφράσεις πιάνουν σε μερίδα του κόσμου που λανθασμένα τις θεωρεί μαγκιά και «αντριλίκι».

Τι σχέση έχει η εμφάνιση ενός ατόμου,  με την κατασκευή ενός κόμβου, πόσο μάλλον δύο; Φαινομενικά καμία. Και δεν θα έπρεπε να έχει. Όταν όμως είσαι λαϊκιστής, σεξιστής και μισογύνης, βρίσκεις την ευκαιρία να ξεδιπλώσεις αυτά τα χαρακτηριστικά. Άλλωστε η επίθεση κάποιες φορές είναι η καλύτερη άμυνα. Γιατί, στην περίπτωση με τους κυκλικούς κόμβους, ο κ. Μπέος είναι Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ της υπόθεσης:

Αντίθετα με την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπ. Πολιτισμού για τη μη κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων τόσο κοντά στο κοιμητήριο της Ν. Ιωνίας, ο δήμαρχος έδωσε εντολή να συνεχιστούν οι εργασίες (από 1η Σεπτέμβρη) και έκοψε τα δυο κυπαρίσσια 130 ετών μπροστά από την πύλη. Κι ενώ μάλιστα το ΚΑΣ του είχε προτείνει να καταθέσει τροποποιητική πρόταση ώστε να γίνει μόνο ο ένας κόμβος και όχι τόσο κοντά στην είσοδο του Κοιμητηρίου. 

Παράλληλα ο δήμαρχος στοχοποιεί και υβρίζει την προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και μεταφέρει το θέμα σε προσωπικό επίπεδο ενώ καθόλου δεν είναι. 

Επίσης αποκρύπτει σημαντικά στοιχεία (όπως την απόφαση του ΚΑΣ)  και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα κατά το δοκούν λέγοντας ανυπόστατα και ψευδή πράγματα, όπως ότι η κ. Γεωργίου είναι υπεύθυνη για το ότι δεν αξιοποιήθηκε σεβαστό ποσό για τον κόμβο. 

Έχουμε λοιπόν σε αυτή την πόλη έναν δήμαρχο που λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη νομοθεσία, παρακάμπτει ολόκληρο ΚΑΣ, λέει ψέματα και στοχοποιεί συγκεκριμένο άτομο, προϊσταμένη δημόσιας υπηρεσίας, που όλως τυχαίως είναι γυναίκα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος είναι προσβλητικός απέναντι στις γυναίκες (στα λόγια διαλαλεί ότι «αγαπάει τις γυναίκες», όμως οι πράξεις είναι αυτές που δείχνουν την πραγματικότητα). Και στο παρελθόν έχουμε ουκ ολίγα παραδείγματα εξύβρισης γυναικών που δε συμφωνούσαν μαζί του, για να μην αναφέρουμε τα γελοία και προσβλητικά ανέκδοτα που τόλμησε να πει την Ημέρα της Γυναίκας.

Βέβαια ο κ. Μπέος δεν λειτουργεί κατά μόνας. Σε όλες τις πράξεις του έχει τις πλάτες συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιό του την «Σπαρτιάτισσα» νεοναζί κ. Μαρία Μυλωνά. Τα πιστεύω αυτών των πολιτικών χώρων είναι αντίθετα με τον φεμινισμό και τα δικαιώματα της γυναίκας.. 

Ως Μαχητικές και Ελεύθερες στεκόμαστε αλληλέγγυες στην κ. Γεωργίου ενάντια στη σεξιστική επίθεση του δημάρχου. Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων μπορεί να μην είναι τσιφλίκι του δήμαρχου για να αποφασίζει και να διατάζει, αλλά είναι μια υπηρεσία απαραίτητη για την προστασία των νεότερων μνημείων μας για έξι ολόκληρους δήμους σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Ευρυτανία. 

Καλούμε τον κόσμο να μην ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και να τις καταδικάζει! Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις σεξιστικές συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να εκλείψουν.  Ο δήμαρχος μιας πόλης οφείλει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα