Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου – συνεχίζεται η εντατική δράση

Ελένη Μπέκου, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στις 29/9 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνέλευση των Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου, στην οποία συμμετείχαν 22 άτομα. Η μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι το ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της γυναικείας καταπίεσης, του σεξισμού και της έμφυλης βίας είναι μεγάλο, αλλά και άμεση η ανάγκη για ένα μαζικό φεμινιστικό κίνημα βλέποντας αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, καθώς μετράμε 12 καταγεγραμμένες γυναικοκτονίες μέχρι στιγμής.

Κάνοντας αρχικά μια συζήτηση για το τι είναι «κακοποίηση», η συνέλευση αποφάσισε την έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και μια σειρά δράσεων στην πόλη του Βόλου με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου. Μετά τη συνέλευση πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην παραλία της πόλης αλλά και στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου φάνηκε έντονο το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των νέων γυναικών για δράση. Στις παρεμβάσεις μοιράστηκε το φυλλάδιο ενώ ταυτόχρονα είχαμε και υλικό οικονομικής ενίσχυσης, όπως κονκάρδες, μπλούζες και υφασμάτινες τσάντες με το λογότυπο των Μαχητικών & Ελεύθερων.

Χθες κάναμε την πρώτη ενημερωτική μας παρέμβαση στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μοιράσαμε την ανακοίνωσή μας,…

Δημοσιεύτηκε από Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021

Στην Οικογιορτή που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-16-17 Οκτωβρίου, οι Μαχητικές και Ελεύθερες κατάφεραν να έχουν μια δυναμική παρουσία με πάγκο που διακοσμήθηκε από αφισάκια με φεμινιστικό περιεχόμενο, ενώ μοιράστηκε ενημερωτικό φυλλάδιο και έγινε συζήτηση με πολλές γυναίκες που έδειξαν την υποστήριξή τους και δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για επόμενες δράσεις και συμμετοχή στη συνέλευση.

Πολύ μας άρεσε στη φετινή Οικογιορτή που γνωριστήκαμε και μιλήσαμε με τόσο κόσμο (ευχαριστούμε τη διοργάνωση για την…

Δημοσιεύτηκε από Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Η επόμενη συνέλευση των Μαχητικών & Ελεύθερων Βόλου θα γίνει την Τετάρτη 20/10 στο καφέ Σπείρα και ώρα 7.00 μ.μ, όπου θα συζητηθούν οι επόμενες δράσεις της ομάδας, ενόψει της 25ης Νοεμβρίου , που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε την πρώτη συγκέντρωση γυναικών για  το θέμα στο Βόλο.

Σας περιμένουμε όλες/ους για να παλέψουμε ενάντια στην καταπίεση των γυναικών, τον σεξισμό,ι την πατριαρχία και το σύστημα που τα συντηρεί και τα διαιωνίζει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα