Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου: ανοιχτή σύσκεψη

Δημοσιεύουμε το κάλεσμα των Μαχητικών και Ελεύθερων Βόλου σε ανοιχτή σύσκεψη για την προετοιμασία της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πρόσκληση σε ανοιχτή σύσκεψη για μια μαζική και μαχητική 8η Μάρτη

Τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες της εργατικής τάξης, βγαίνουμε όλο και πιο μαχητικά στους δρόμους. Διαδηλώνουμε για την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι το αποτέλεσμα των χρόνιων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Αυτά δεν είναι άλλα από: την διαρκώς αυξανόμενη σεξιστική βία που φτάνει ως τη γυναικοκτονία, τις ελλιπείς ή ανύπαρκτες δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, το νομοθετικό πλαίσιο και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές που μας αφήνουν εκτεθειμένες στη βία και την εκδικητική συμπεριφορά των κακοποιητών, την διπλή καταπίεση που βιώνουμε ως γυναίκες και ως εργαζόμενες, τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα, την ανισότητα και την πατριαρχία.

Σε διεθνές επίπεδο, οι πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Παλαιστίνη, την Ουκρανία και αλλού έχουν ως θύματα κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά. Την ίδια ώρα, ακροδεξιά κόμματα και πολιτικοί που ενισχύονται εκλογικά και αναρριχώνται στην εξουσία συνιστούν απειλή για κεκτημένα μας δικαιώματα, με πρώτο αυτό της άμβλωσης.

Τα τελευταία χρόνια, η 8η Μάρτη πιάνει ξανά το νήμα των ιστορικών αγώνων των γυναικών από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και το δένει με τα σύγχρονα αιτήματα και τις ανάγκες μας.

Απέναντί μας βρίσκεται η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές, θρησκευτικές ή άλλες δυνάμεις που καλλιεργούν και αναπαράγουν την πατριαρχία, το σεξισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και πολλών άλλων.

Στη δική μας πλευρά βρίσκονται οι γυναίκες και οι άντρες που αγωνίζονται ενάντια στη σεξιστική βία, οι εργαζόμενες/οι που καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν, οι φοιτήτριες/τές που διεκδικούν δημόσια-δωρεάν παιδεία, οι μετανάστριες και οι προσφύγισσες που αναζητούν μια ανθρώπινη ζωή, οι Παλαιστίνιες(οι) που αγωνίζονται με τη ζωή τους για την ελευθερία, οι Ισραηλινές(οί) που αντιτάσσονται στην γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ, όλες και όλοι ανά την υφήλιο που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Επιδίωξή μας είναι η φετινή 8η Μάρτη να τιμηθεί ενωτικά και διεκδικητικά. Με βάση αυτό το σκεπτικό, απευθύνουμε πρόσκληση σε φεμινιστικές, γυναικείες και ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, σε κινηματικές συλλογικότητες και σε μαζικούς φορείς των εργαζομένων και της νεολαίας. Σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη για την συνδιοργάνωση μιας μαζικής και μαχητικής 8ης Μάρτη στον Βόλο.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 18:30, στον Θόλο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Σας περιμένουμε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα